Akor değiştirmek için yardım lütfen

Arkadaşlar merhaba şuna gitarımı standart akorda kullanıyorum fakat çalmak istediğim şarkılar drop B atıyorum C# gibi ben gitarımı istediğim gibi bu skorlara getirebilirmiyim kafama göre yoksa olmaz mı ve ya bu skorlara getirmek için telleri değiştirmem lazim mi beni bu konuda aydınlatabilir misiniz lütfen detaylı şekilde neyi nasıl yapmam gerekli bilmiyorum

Düşük akortlar için tel kalınlığı artmalıdır. Çünkü düşük akorlarda tel gerginliği azalır. Eğer standart bir tel kullanılır ise 9-42 gibi don lastiğinden hallice olur. Bu nedenle daha kalın teller tercih edilmelidir. 11-56 gibi. Sabit köprülü gitara direk takılır ama hareketli bir köprü var ise köprüyü gövdeye sabitleyen vidalar oynanıp gerginlik dengenlenmelidir. Yoksa köprü uzaya bakar.

Yani ben drop Akor için tel değiştireceğim peki ardından direk akoru ayarlayabilirmiyim yoksa gitar ile ilgili bir şey değişir mi bozulur mu luthiere götürmem gerekir mi ayarı falan

Köprü ayarının yanında muhtemelen truss rod ayarı da gerekecektir. Luhtier'e götürüp götürmeme işi sana kalmış bir şey. Ben kendim öğrenirim, yaparım diyorsan deneyebilirsin. Ama ben götürmeni tavsiye ederim.

kusura bakma hepimiz bir öğrenme sürecinden geçtik elbette soracan da.... yav daha bu soruyu sorma ihtiyacı hissediyorsan temel mekanikleri öğrenmemişsin demektir... drop C ile ne işin var

standart E'den drop B veya C'ye geçersen ideal olarak
sap ayarı gerekir
daha kalın tel gerekir
saddle'lardan entonasyon ayarı gerekir
eşik muhtemelen modifikasyon (geri dönülemez) gerektirir
bend, slide vb bir sürü tekniğe önce en azından drop D gibi yumuşak geçişle alışman gerekir
gitarın marka modeline göre belki verimli olmaz ve uzun skala kullanman gerekebilir - her kalın tel 24.75 ile olmaz veya 25.5 ile don lastiği gibi olur
bu arada akor ile akort farklı şeyler

misal iyi bir gitarda 10-46 stdE ile 11-49 half-step down hiçbir ayar yapmadan kullanıyorum ama mesela 11 set ile 6 tel Drop filan yapacaksam açıkası başka gitarı o şekilde ayarlıyorum

kusura bakma hepimiz bir öğrenme sürecinden geçtik elbette soracan da.... yav daha bu soruyu sorma ihtiyacı hissediyorsan temel mekanikleri öğrenmemişsin demektir... drop C ile ne işin var

standart E'den drop B veya C'ye geçersen ideal olarak
sap ayarı gerekir
daha kalın tel gerekir
saddle'lardan entonasyon ayarı gerekir
eşik muhtemelen modifikasyon (geri dönülemez) gerektirir
bend, slide vb bir sürü tekniğe önce en azından drop D gibi yumuşak geçişle alışman gerekir
gitarın marka modeline göre belki verimli olmaz ve uzun skala kullanman gerekebilir - her kalın tel 24.75 ile olmaz veya 25.5 ile don lastiği gibi olur
bu arada akor ile akort farklı şeyler

misal iyi bir gitarda 10-46 stdE ile 11-49 half-step down hiçbir ayar yapmadan kullanıyorum ama mesela 11 set ile 6 tel Drop filan yapacaksam açıkası başka gitarı o şekilde ayarlıyorum
Hocam teşekkürler peki bu geri dönülemez dediğiniz ayar nedir ben kalın tel takıp bu ayarı yapınca standart tele gelemezmiyim geri ben şöyle düşündüm ilerleme kaydettim gitarda ve deftones sevdiğim için o şarkıları çalmak istiyorum ama bakınca c# ya da drop d gibi akorları kullanıyorlar benimde standartta o yüzden almak istiyorum ama çok tek tel takmak ile bitmiyor heralde illaki lıthiere götürmek lazim anladığım kadayıla

öğrenip yapmak uzay teknolojisi değil ... luthiere olmadan da olur ama iyi çalış, hacamat etme gitarı
eşik kalın tel için derinleşmeli ve genişlemeli, törpülemen gerekebilir... törpülenmiş şeyi tekrar fiziksel olarak daha dar hale getiremezsin

bir de ısrarla model söylemiyorsun... bu tip ekstrem ayarlar her gitarda aynı performansı vermeyebilir

öğrenip yapmak uzay teknolojisi değil ... luthiere olmadan da olur ama iyi çalış, hacamat etme gitarı
eşik kalın tel için derinleşmeli ve genişlemeli, törpülemen gerekebilir... törpülenmiş şeyi tekrar fiziksel olarak daha dar hale getiremezsin

bir de ısrarla model söylemiyorsun... bu tip ekstrem ayarlar her gitarda aynı performansı vermeyebilir
Jackson js32 rhoads sabit köprü gitarım

Bu kadar uğraşmak yerine 2. Bi gitarı almak mı daha mantıklı böyle Akor düzenleri için

"mantıklı" tartışılır ama ben öyle yapardım... bu arada detay olacak ama o kadar drop akortların doğası gereği insan biraz şöyle rezonanslı, tok bir gitar tonu arar... hani V şekilli ağacı nedir bilmiyorum JS32 gibi bir gitar o tepkimeyi verir mi bilemedim

"mantıklı" tartışılır ama ben öyle yapardım... bu arada detay olacak ama o kadar drop akortların doğası gereği insan biraz şöyle rezonanslı, tok bir gitar tonu arar... hani V şekilli ağacı nedir bilmiyorum JS32 gibi bir gitar o tepkimeyi verir mi bilemedim
ya aslında bunu standart tutup başka gitar alıp drop yapayım diyorum ama drop b c # baya bi drop Akor var hepsi için mi ilaveten gitar alınmalı kafam çok karıştı balla

Yazılarınızdan çok çok yeni olduğunuz belli oluyor. Akort ile akor kelimesi bile karışık sizde şuan. Bu konuları düşünmeden egzersizlerinize devam edin. Zaman geçirdikçe istekleriniz olgunlaşır.

Ayrıca bazı prosesorlerde, plug-inlerde ayrıca pedal olarak pitch shifter denilen bir nane var. Bu alet ile gitar akortunuzu değiştirebiliyorsunuz. Drop yapamazsınız ama örnegin gitarınız standart E iken pitch shifter sayesinde standart D sesi alabilirsiniz.

Geri