Akustik gitara elektro gitar telli ve manyetik takmak

• Konuyu açan Konuyu açan kacv22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kacv22

kacv22
Merhaba iyi günler arkadaşlar arkdaşlarımla çalıyorum elektro gitar taşımak zülum oluyor genelde çok ağır oluyo bide amfiyide ben getiriyorum aklıma bir fikir geldi akustik gitarımı çok seviyorum elektro gitarımdan dahi daha çok seviyorum çift humbucker + single coil manyetik takırmak istiyom üstüne tuşeyi rahatlamak için elektro gitar teli takmak istiyom güzel bi ton elde edebilirmiyim bide masrafa değermi luthier yaptırcam hepsini şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.
gitarım:cort ad810op

Bence değmez, ucuz fiyata Mooer mhl50 diye headless gitar varmış, o tür birşey düşünebilirsin. Hem akustik gitarının içine etmemiş olursun, hem de ihtiyacın olduğunda rahatça satabileceğin bir enstrumanın daha olur.

Hiç mantıklı değil.
Luthier masrafı + manyetik elektronik maliyeti 15.000TL civarları tutar.
Ne tarz çaldığnızı bilmiyorum ama yüksek gainlerde çamurlaşan yavan bir ton üretir akustik kasa. Jazz / blues çalacaksanız o seviyelerin üstünde keyif vermez. Ayrıca kalın bir E gitar tel seti takacaksınız; Akustik gitarlarda entonans farkına sebep olur ve düzeltilemez; köprüde saddle yok.

Son düzenleme:
İstediğiniz/düşündüğünüz performansı alacağınızı düşünmüyorum tabi bu benim kişisel fikrim. Ama size önerim hibrit gitarlar olabilir, Ibanezin böyle bir modeli vardı (Montage) gitarda birden fazla preamp var biri akustik için diğeri elektro bölümü için. Elime alıp deneme fırsatı bulamadım ama izlediğim videolar benim beklentimi karşılamadı.

Geri