akustik gitarımda klavye kaymıyor

Carneville m7 akustik gitar aldım yakın zamanda gül ağacı klavyesi var öncedende 1-2 senedir elektro kullanıyordum akustik gitarı çladıkça elimin perdelere takıldıpını farkettim diğer gitarda o sorunu yaşamadığım için sorunun benden kaynaklandığını düşünmüyorum var mıdır çözümü (hiç bilgim yok cila yağ falan geldi aklıma ilk yapmadım henüz)

Bakımlarını yapmadığını kendin yazmışsın. Alttaki Dunlop limon yağından alıp klavyeye tel değişiminde sürmelisin.

1757052725357.webp

Carneville m7 akustik gitar aldım yakın zamanda gül ağacı klavyesi var öncedende 1-2 senedir elektro kullanıyordum akustik gitarı çladıkça elimin perdelere takıldıpını farkettim diğer gitarda o sorunu yaşamadığım için sorunun benden kaynaklandığını düşünmüyorum var mıdır çözümü (hiç bilgim yok cila yağ falan geldi aklıma ilk yapmadım henüz)
Dingil, parmakların perdeye değil de tellere takılıyor olabilir mi? Hakan baysalın dediği limon yağı faydalı epey, klavyeni korur ama kaydırma farklı biraz.

1 perdeden 12. perdeye slide yaptığında elinde böyle pütürlü ve kaygan olmayan bir his alıyorsan tellerini değiştirme vakti gelmiş olabilir. Ernie ball gibi kayganlık hissi yüksek telleri kullanabilirsin. Ama bu etki de birkaç hafta gider.

Tel koruma ürünleri var, onlar hem teli korozyondan korur ve ömrünü uzatır, aynı zamanda kayganlığını artırır. Her çalmadan önce sürebilirsin. Ben bir ara kullandım sonra zor geldi.

Merhaba sayın dingil,bir adet mikrofiber bez alıp masanıza koymanız ve çalarken ve çaldıktan sonra telleri güzel bir şekilde silerek nemini almanız paslanmayı ve kiri engelleyecektir ben böyle yapıyorum size de tavsiye ederim.

Ben lelleri wd ile nemledirdiğim bezle siliyorum. Her kullanımdan sonra. Hem temizliyor ve sonraki çalıma kadar da koruyor. Flatround erny balll kullanıyorum. portmento yu çok güzel veriyor.( sliding çok yaptığım bir teknik)

Geri