Akustik gitarın delik kısmına takılan alet ?

Selamlar bazı studyo ve konser kayıtlarinda gördüğüm akustik gitara yanlış bilmiyorsam daha hasas detaylı ses versin diye takılan alet hakkında bilgisi olan var mı. Almak ne kadar mantıklı bar müzisyenlgi için gerekli olur mu

Sanırım öpücük mikrofonu kast ediyorsunuz. Eğer akustik gitarınızda jak girişi ve equalizer varsa yani elektro akustik gitarsa bence çok ta gerekli değil. Ancak normal akustik gitarsa almanız iyi olabilir.

Selamlar, sanırım feedback kapağından bahsediyorsunuz. Sahnede feedback sorununuz varsa oldukça işinize yarar. Onun dışında evde çalışırken susturucu gibi de kullanablirsiniz.

Selamlar bazı studyo ve konser kayıtlarinda gördüğüm akustik gitara yanlış bilmiyorsam daha hasas detaylı ses versin diye takılan alet hakkında bilgisi olan var mı. Almak ne kadar mantıklı bar müzisyenlgi için gerekli olur mu
ornek gondermediginiz icin kesin olmamakla birlikte iki secenek var,
ya feedback kapagidir yada akustik mikrofonudur.

feedback kapagi akustik deligi kapatan yumusak plastik kaucuk kivaminda bi maddedir, sahne gibi ortamlarda feedback sorununu ortadan kaldirir evde calisirken de akustik delik kapanacagi icin sessizlesecektir,

feedback kapagi degil mikrofondan bahsediyorsaniz sayet, elektro akustik preamp’a sahip olmayan/kaliteli olmayan gitarlar icin ekstra mikrofon takilir

soylediginizden yola cikarak barda sahne alirken feedback sorunu yasiyorsaniz feedback kapagi, manyetik sebebiyle kalitesiz sound aliyorsaniz iyi bi mikrofon almanizi oneririm,

bi arkadasimizin da bahsettigi opucuk tarzi aletler de var yapistirmali mikrofon diye adlandirabiliriz, asiri kaliteli oldugunu dusunmuyorum(zamaninda kullandigim kalitesiz olabilir) bana kalirsa opucukler de gun kurtarmalik urunlerdir

merak ettiginiz baska konu varsa sorabilirsiniz🙂

Mesela burda hücum kayıt yaptığı için mi dediğiniz mikrofonu kullanmış. Gitari jaka başlarsak bu mikrofonu kullanmak mantıklı değil o zaman

Son düzenleme:
ornek gondermediginiz icin kesin olmamakla birlikte iki secenek var,
ya feedback kapagidir yada akustik mikrofonudur.

feedback kapagi akustik deligi kapatan yumusak plastik kaucuk kivaminda bi maddedir, sahne gibi ortamlarda feedback sorununu ortadan kaldirir evde calisirken de akustik delik kapanacagi icin sessizlesecektir,

feedback kapagi degil mikrofondan bahsediyorsaniz sayet, elektro akustik preamp’a sahip olmayan/kaliteli olmayan gitarlar icin ekstra mikrofon takilir

soylediginizden yola cikarak barda sahne alirken feedback sorunu yasiyorsaniz feedback kapagi, manyetik sebebiyle kalitesiz sound aliyorsaniz iyi bi mikrofon almanizi oneririm,

bi arkadasimizin da bahsettigi opucuk tarzi aletler de var yapistirmali mikrofon diye adlandirabiliriz, asiri kaliteli oldugunu dusunmuyorum(zamaninda kullandigim kalitesiz olabilir) bana kalirsa opucukler de gun kurtarmalik urunlerdir

merak ettiginiz baska konu varsa sorabilirsiniz🙂
Burdaki batunun gitarındaki duzenekten bahsediyorum aslında. Sanırım dediğiniz gibi feedback kapağı var. Feddback derken acaba tam olarak ne ise yarıyor sahnedeyken gitarı rahat mı duymayı sağlıyor tam çözemedim.

Burdaki batunun gitarındaki duzenekten bahsediyorum aslında. Sanırım dediğiniz gibi feedback kapağı var. Feddback derken acaba tam olarak ne ise yarıyor sahnedeyken gitarı rahat mı duymayı sağlıyor tam çözemedim.

feedback kapagi mevcut yuksek ihtimal gs mini’nin ozel uretimidir batuhan gibi birinin siradan bi feedback kapagini o gitara takacagini da sanmam, kullanim amaci ise basitce yuksek cikislarda olabilecek ugultulari onlemektir.

ayriyetten;
bu kayit cok sevdigim akustik kayitlarindandir, guzel yorumluyorlar batuhanin taylor’i da asiri hos soundlara sahip fakat gundelik kullanimda yeni baslamis arkadaslar icin oradaki gibi bi sound yakalamak maalesef biraz zor.

Geri