Aliexpress den gitar alınır mı bilemem lakin yukarıda
@lotion dediği gibi ufak tefek şeyler sipariş edilebilir ya da ihtiyacınıza göre şöyle ki;
Aracım için eskiyen klima üfleme ızgaralarına TR' de 600 lira isterlerken aynısına 50 usd ye getirttim. Kutuda kırılması imkansız şekilde kargolanmıştı çok da memnun kaldım lakin 40 günde geldi. Yine aracıma geri görüş kameralı teyp ünitesi getirttim. 150 dolardı, fiyatı düşük göstermiş gümrük ödemedim. Kutuda çok özenli bir pakette geldi. 16 günde geldi. Otomatik vites topuzu ve derisini sipariş verdim 6. gün elimdeydi.
Ürün alırken order sıralaması ve sonrasında da güvenlirlik sıralaması yaptıktan sonra fiyat olarak en ucuz olanı değilde ortalarda bir fiyat belirlemiş olan ürünü tercih edin. Kargo ise genellikle Chinapost registered mail şeklinde olsun. Chinapost small pocket plus ya da small pocket tarzı şeyler tercih etmeyin zira takip no vermez artık gelene kadar kurt basar sizi de.
Satıcıların bugüne kadar hiç malın üstüne yattığını görmedim. Arızalı ya da kargoda üründe sıkıntı olduysa ya bedelini iade eder ya da ürünü gönderir. Ürünü aldıktan sonra onay vermeden önce iyice deneyin, elektronik bir ürün ise misalen kontrollerinizi ve çalışabilirliğini test ettikten sonra confirm order seçeneğini tıklayın.
Aliexpress artık alıcı memnuniyetini daha çok düşünen bir yapıya büründü eskiye oranla. Artık ürüne onay verdikten sonra yani good comfirm received dedikten sonra bile üründe sorun yaşarsanız yanılmıyorsam 4 gün içinde uyuşmazlık açıp bedel iadesi ya da bireb ir değişim talep edebilirsiniz. Yani good confirm received yaptıktan sonra da 4 gün civarı bir süre order listinizde ilgili ürün kısmında open dispute seçeneği yer alıyor kapanmıyor.
Şahsen arkadaşların dediklerine katılıyorum Gitar almazdım lakin haybeye verecek 240 260 dolarınız varsa kramer evh 5150 geyik olsun diye getirilebilir
😀 Tabi fantaziler aklınızdaki hayallerle sınırlı.
Ufak tefek pedal case, ara kablo, felan da geitrtilebilir ve hatta ben ara sıra kendimce pedal yapım fantazilerime malzeme teminimde de kullanıyorum.
Aylık bir bütçe koyun. Parça parça totalde 100 usd mesela. Bunu geçmeyin. Yoksa bir zamanların 1 milyoncusuna girip 50 lirayla çıkmaya benziyor.
İyi alışverişler
😀