Arkadaşlar kabul edelim Türkiye 10 - 15 sene önceki Türkiye değil. Çok ucuz ekipmanlar, değerinde (Coron overdrive - 50TL) satılırdı o zamanlar. İnsanlar da lazımsa pek markaya takılmaz alır geçerdi. Hem fiyatı uygun olduğu, hem de yokluktan. Boss pedallar, RG350ler kraldı, o derece yani.
Şimdiyse yok overdrive şu marka olsun, chorus bu marka olsun, çok uçuk fiyatlı ekipmanlar var. Bunu kötü birşey diye söylemiyorum. Çok fazla şey öğrendik ve elimizin altında çok fazla imkan oldu. (Tenzih ederek söylüyorum) Daha biraz önce "Hangi 12ax7?" diye bir mesaj gördüm ve içeriğini okudum, aklım uçtu. "Nereden nerelere gelmişiz yahu?" dedim.
Eskiden kıytırık gitarlara kıytırık paralar verme imkanı vardı. Çünkü bilgi yoktu sesi çıksa yeterdi. Şimdi kıytırık bişey yok ki. En kıytırığı bile, yok bilmem neresine, bilmem ne takılmış, bilmem ne marka, bilmem ne. Yok ecikbücük özellikli ecikbücük kablosu. Yok antin modlu kuntin pedal. Herkeste iş güç sahibi değil (ki forumun çoğu öğrencidir diye tahmin ediyorum.) Nasıl alacak bu adam? Foruma bakıyor (yine tenzih ederek söylüyorum) 6000$'a EBMM-JB6, 1500TL'ye American Reissue, etrafına bakıyor SB dreams superstrat, aria klasik, 100TL nakit, ondan sonra dayıyor çift katlı sobayı 🙂 (şu son cümleyi 10 sene önce kursam, bırakın anlayanı bulmayı, odunla kovalarlardı.)
Velhasıl benim tespitim bu yönde. Belki de ben çok cahildim o zamanlar. Bu muhabbetler yine dönüyordu da, ben algıda seçici olamıyordum. Yinede istemeden kırdığım varsa affola.
Saygılar
Salih Mete Kalgay (Evet 10 sene önce de bu kadar uzun yazıyordum. Ve dahi mesajlarımı böyle sonlandırıyordum.)