Başlık açıldığı andan beri takip ediyoruz @hackeiommi merak etmeyin 🙂
Bu durum ara ara tekrarlanır, aynı şekilde şikayetler gelir, gerekli açıklama yapılır sonra ortalık tekrar sakinleşir.
Ufak bir hatırlatma, eskiden uplama 30 günde birdi, şimdi 7 günde bir. Bununla birlikte bir kullanıcının elindeki her ürün için ayrı bir ilan açmasında bir engel yok. Bu tip ilanları şöyle düşünebilirsiniz: farklı kullanıcılar peş peşe ilan açmışlar 🙂
Dediğim gibi, arada bir bu şekilde ilanlar açılıyor. Açanlar ya uzun süredir foruma girmemiş eski üyeler oluyor (örnekteki gibi) ya da yeni üye olanlar. İlk grup ilanları açtıktan sonra çoğu zaman inzivaya çekiliyor ve ilanlar arka sayfalara gidiyor. İkinci grup da iki gün sonra ilanları birleştiriyor, aynısını açıyor vs. seri uyarılarla forumdan uzaklaştırma alıyorlar.
Demem odur ki, çok büyütülecek bir şey değil. Acil satmanız gereken durumda olması kötü tesadüf olmuş ama belki onların da satış sebebi acil ihtiyaç. Malesef bu durumu sıraya dizebileceğimiz bir sistemimiz yok.
Ana sayfada son açılan ilanlar duruyor ama kategori sayfalarında güncelleme sırasına göre listeleniyorlar. Basit bir aramayla kolayca her şey bulunabilir.
Yine @replicant 'ın affına sığınarak onun yerine daha önce açıkladığı şekilde yazayım. Turkrock.com, her ne kadar öyle algılansa da bir satış sitesi değil, bu nedenle alış-veriş odaklı ciddi yenilikler, düzenlemeler beklememelisiniz.
Kişisel fikrim hepsinin tek bir ilanda açılması ama ortak akıl bu şekilde olmasını gerektiriyor üzerine yapılan sayfalarca konuşma ve fikir teatisine istinaden (hem yöneticiler arasında, hem de benzer başlıklarda).
Ek olarak bence bunlara değil de tahminen hepsi aynı kişi tarafından açılan (malesef tespit edemediğimden dolayı müdahale edemediğim) "gitar alcam ne aliim, bayramda para verdiler cort mu zort mu?, acil yardım hemen şu anda gitar almam lazım saat gecenin 1'i olsa da!!!1" vs. türü başlıklara isyan edilmesi beni daha mutlu ederdi zira siteye mukim birçok insanın çok değerli vakitlerini çalıyor bu başlıklar. Hepsini ciddiye alıp yazan, fikir paylaşan, öneri veren değerli kullanıcı arkadaşlarıma daha çok üzülüyorum şahsen. (IP göremiyorum, hiç sormayın. Görebilsem basacağim temizliği🙂)
Sevgiler&Saygılar.
Evet, bir hafta sonunuza daha çomağı soktuk 🙂 Ah biz forum ahalisi ah 🙂
Katılmadığım yönler var açıkçası. İstense de istenmese de hatta arada belirtmiş olsanız da, forum uzun zaman alım satım kısmı ile bilindi hatta sırf bu yüzden üye olanlar doluştu. Hatta düzgünü yamuğu ile sazcısı, rapçışı dahi soluğu burada aldı. Neyse ki son zamanlarda iyice bilgi ve paylaşım eksenine doğru kaydı ve bu yönde de istikrarı sürüyor. Alım satım kısmı şüphesiz bir ihtiyaç, fakat herşeyin de bir dengesi olmalı. Hele biri çıkıp da pahalısı, ucuzu ile her wahı, her od pedalı için tek tek ilan açarsa gerçekten olmuyor, işgalci görüntüsü bile insanın yüzünü ekşitiyor. Hele kişinin tüm gönderileri salt ticari ise, insan foruma katkı faktörünü de sorgulamaya başlıyor.
Ciddi bir düzenleme olmasa da en azından işi daha dengeye oturtacak bir iki kural yenilemesi yapılabilir kanaatimce. O "Ne alayım, Cort mu zort mu?" olayı için de hemen yarın olmasa bile çözüm var. O konuda da çalışmakta, düşünmekteyim fırsat buldukça.
Saygılar, sevgiler.
Hakan