Alinico 5 vs alnico2 ?

Arkadaşlar merhaba, bu iki manyetiğin farklarını çok okudum çok da dinledim youtube' den ama genede anlayamadım. Temel olarak gerçekten bir fark var mı? Telecaster single coil alnico5 veya alnico 2 olması çok da farkeder mi?

Manyetiğin sesini etkileyen tek şey mıknatısın ne olduğu değil: (1) kaç sarım olduğu, (2) sarılan telin kalınlığı ve (3) mıknatısın tipi sesi etkileyen ana şeyler. Yani mıknatıs tek başına bir sesi tanımlamaz.

Alnico 2 ve Alnico 5 kıyaslanırsa: Alnico 5'in çekim gücü Alnico 2'ye göre epey daha fazladır, daha yüksek bir çıkış verir bu da kendisine. Alnico 2 daha çok mid ve bas ağırlıklı açık bir ton verirken Alnico 5 daha scooped mid ve parlak tiz verir. Ama dediğim gibi, diğer etkenler bunları değiştirecektir.

Temel olarak gerçekten fark var ama tabii, farklı mıknatıslar bunlar. Fark olmasa bunda Alnico var, bunda seramik var deyip geçerlerdi, daha detaya girmezlerdi.

Son düzenleme:
çok teşekkürler
tonerider alnico 5 :
Çıkış : 6,8K
Telecaster sap manyetiği.(Neck)
Nickelsilver üzeri nikel kaplama kapak.
Manyetik : Alnico 5
Ritm, lead, chicken picking ve slide için mükemmel. Blues, pop ve caza uygun. Düzensiz sarım (scatterwound) metodu sayesinde el sarımı tonları elde edilmiştir.

tonerider alnico2
Çıkış : 6,5K
Telecaster köprü manyetiği.(Bridge)
Siyah renk.
Manyetik : Alnico 2
Caz ve blues için ideal bir manyetik. Sıcak ton, zengin tizler ve süper sustain. Köprü manyetiği twang tonlara sahiptir. Düşük çıkış sayesinde maple tuşelerde dahi tizler kontrollü gelir ve sıcak tonlar elde edilir. Düzensiz sarım (scatterwound) metodu sayesinde el sarımı tonları elde edilmiştir.

sanki iki manyetik arasında uçurum varmış gibi, hocam siz olsaydınız mapple saplı telede hangisini tercih ederdiniz?

Geri