doyle35 demiş ki:İkinizide tanımam ama bence sende adamı germişsin. Almaya niyetin yok havadan sudan bahane üretmişsin.rpm demiş ki:alışveriş yapamadığım bir kişiyle aramda geçen diyalogun bir kısmı. Yorumu size bırakıyorum:
İşin öncesi: Kişi "sıfır" ve "kullanılmamış" olduğunu söylediği kartın daha sonra bir kere kendi bilgisayarında denendiği, daha sonra da başka bir bilgisayarda denendiğini söylüyor. Kartı 180 Euro'ya satışa açtıktan sonra benim sıfırını tünelden 152 Euro'ya alabileceğimi söylememle 110 Euro'ya, daha sonra da benim pazarlığımla 200 TL'ye çekiyor. En son olarak da kartı almadan bir gün önce haber vermemi, çünkü kartın kızarkadaşında olduğunu söylüyor.
rpm: "selam kartı yarın almak istiyorum ancak açıkçası şu anda tereddütteyim çünkü elektronik bir aleti hiçbir deneme yapmadan alıp götüreceğim. bunu da istemiyorum. PCI kart olduğu için denemek de zor. Buna karşı bir çözüm var mı? Deneme derken ses kalitesi latency falan değil, onları araştırdım, zaten istediğim kart bu. Sadece çalıştığına, bozuk olmadığına nasıl emin olacağım."
alpersarpan: "bu bir internal kart bilgisayarın içine sokup sürücülerini kurup deneyemezsin haliyle. kart kullanılmadığına göre çalışmaması için bir neden de yok. yani ne tür bir garanti istiyorsun bilemiyorum?"
rpm: "ben sana sadece çekincemi belirttim, bana kullanılmadığına göre vs." yerine daha güven verici bir şey diyebilirdin. tavrın bana kaba geldi, almaktan vazgeçtim, vaktini aldığım için kusura bakma, iyi alışverişler."
alpersarpan: "bas git lan gerzek herif. git kimden alıyorsan al yavşağa bak ben senin 200 lirana mı muhtacım it"
Adamın niyeti var yada yok...Kimsenin kimseye böyle hakaretler etmeye hakkı yok.Ki rpm de bir alıcı olarak ve doğal olarak sormuş.Satıcı kişiden bi güven kazanmadıysa gayette vazgeçebilir doğal bişeydir.