Herkese selamlar
🙂
Fatih ile Bursa'da tanışıyoruz ve sık sık konuşup, gitar konusunda geyikliyoruz
🙂
Bu gitardan da Fatih'e tahminim ilk ben bahsettim , çünkü Fatih'in aklında 2006 öncesi Chambered olmayan bir gitar satın alma düşüncesi olduğunu biliyordum. Fatih'e forumda 2000 Gibson Les Paul standard var dediğimi hatırlıyorum.
Dün akşam Fatih telefon ile aradı ve gitarın fotoğrafını yolladı , konuştuk ve aklında olan şüphelerden bahsetti. Gitarın seri numarasından 2007 olduğunu ve chambered gövde olduğunu farkettik. Saptaki boya olayını ise Fatih bana bahsetti ama ben bu şekilde beklemiyordum. Pazar günü Fatih bana geldi ve gitarı gösterdi . Ben de gitarın kesinlikle 2007 üretimi olduğunu , chambered gövde olduğunu ve saptaki boyanın Gibson çıkışlı olamayacağını söyledim. En iyi yolun satan William nickli arkadaş ile görüşüp takas işleminin iptalini istemesini önerdim.
Fatih 'te arkadaş ile benim yanımda telefon ile görüştü , durumu izah etti , konuşma uzun sürdü
🙂 Ben dayanamayıp telefonu istedim , William nickli arkadaş ile ben de görüştüm , gitarın %100 2007 üretmi olduğunu , seri numarası kodlamasından falan bahsettim ama arkadaşı ikna edemedim ! Telefonu Fatih'e devredip , konuşmalarına devam etmelerini istedim. Fatih bir süre daha konuştu , olumlu bir yaklaşımdan uzak bir tutum ile karşılaşınca telefonu kapattı ki bence gayet medeni bir şekilde dayandı.
Gitarın Seri numarasını gösteren fotoğrafı Fatih paylaşacaktır ancak ben şimdiden yazayım !
006871353
Aşağıdaki açıklama Gibson sitesinden alıntıdır !
Gibson Support - Serial Number Search
The serial number will be an 8 digit number impressed into the back of the headstock with "MADE IN USA" below.
The pattern is as follows:
YDDDYRRR
YY is the production year
DDD is the day of the year
RRR is the factory ranking/plant designation number.
Prior to 1984 when the Kalamazoo, MI factory was closed, the numbers 001-499 indicated Kalamazoo production. Ranking numbers 500-999 continued to indicate Nashville production through 1989.
Since 1989, all Gibson acoustics are built in Bozeman, MT and all Gibson electrics are built in Nashville or Memphis. Ranking numbers for Bozeman start each day at 001 and the electrics may start as low as the 300s.
Examples: 70108276 means the instrument was produced on Jan. 10, 1978, in Kalamazoo and was the 276th instrument stamped that day.
82765501 means the instrument was produced on Oct. 3, 1985, in Nashville and was the 1st instrument stamped that day.
NOTE - Gibson USA goes to a 9 digit serial number in early July 2005..
The sixth number is now a batch number- batch 0 starts at the beginning of the day, and once we stamp 699, the batch number will change to 1. The first 5 numbers remain the same, the last 3 numbers will remain the same. The only difference is the addition of this batch indicator.
Gibson 2005 öncesi Les Paul Standard serilerinde 8 hane , 2005 sonrasında 9 haneye geçmiş,
Bahsedilen gitarda da Seri numarası 006871353 yani 2007 üretimi 68 günde 1-353 üretim numaralı gitardır.
Gitarın üretim tarihi hem seri numarasından, hem de manyetikler üzerindeki üretim tarihinden gayet belli durumda...
Saptaki yeniden boyama olayına hiç girmek dahi istemiyorum , başlı başına bir fiyasko ! Arkadaşın bunu ilanında belirtmemesi gibi bir durumu kabul edemiyorum.
Açıkçası William nickli arkadaşın bu durumu acilen telafi etmesi gerekir.