Bu yasaktan çok benim dikkatimi çeken şey, bir zümrenin veya kişinin diğer bir zümre veyahut kişiye herhangi bir yafta yapıştırmak üzerine olan ihtirası oluyor. Her neyse, başlık yeri olmadığı için bunu uzatmayacağım. Diyeceğim şudur ki, bugün derste Antalya İl Sınırlarına getirilmeye çalışılan kırmızı sokak uygulaması hakkında biraz bilgi edindim ve kanım dondu açıkçası. Acenteler ve Oteller birliğinin yakın zamana kadar küs olan başkanları öyle sanıyorum ki bunun için birlikte hareket edeceklerdir. Ben orada yaşadığım dönemden biliyorum, belediye başkanı öyle gerici mentaliteye sahip bir insan değil. Ki duydum ki o da buna karşı çıkanlar arasındaymış.
Savunma mekanizması olarak bazı diğer ülkelerde (?) '60.000 kişinin ölümüne yol açmış olması..'^gerekçesiyle getirilen diğer yasaklar (?) öne sürülüyor. Bre hey idealistler.. Size sormazlar mı, reşit sayılan her insanın kendi inisiyatifi dahilinde olan bu tip şeyleri bu tip yasaklarla önlemeye çalışırsanız; yarın öbür gün sigara tüketimi gibi konulardada aynısını yapmanız gerekir, eğer yapmazsanız da nereniz ortaya çıkar bir düşünün diye..
Yani alkol tüketen ancak belli bir yaşa gelmiş olan insanlar bunun yararları kadar zararlarını da bilmiyorlarda, körü körüne bir diktasyon içerisinde mi bunu içiyorlar? Bunu içen adam iyisiyle kötüsüyle kabul etmiş demektir, aynı sigarada olduğu gibi; sen daha neyi sorguluyorsun anam babam? Bir turizmci olarak sektörden Antalya çevresindeki arkadaşlarım ile konuştuğumda herkesin çok kaygılı olduğunu gördüm. Hepsinden ötesi, Tanrı özgür iradeye karışmazken siz kim oluyorsunuz da bunu yapmaya çalışıyorsunuz?
Duyun sesimi, eski Lara yolundaki parkı alkol tüketimine kapamak gibi bir gaflet içine düşerseniz başınız belada demektir.. 🙂