Alt tellerde garip ses

Arkadaşlar ince mi telinde neredeyse bütün klavyede ekteki gibi garip bir ses geliyor. Gitarım ibanez rg350dxz amfim ise blackstar ht1. Sorun belki amfiden dolayı olmuştur dedim ve ses kartıyla denedim sonuç yine aynı. Ardından manyetikleri denedim ve sap manyetiğinde bu olayın daha az gerçekleştiğini gördüm.
Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Dosyalar

Duyabildiğim kadarı ile stratitis... Single coil manyetiğiniz özellikle fazla yüksek ondan oluyordur. Sap da etkili olur. Aşağı indirin geçer.

Teller manyetik alan içinde rahat sallanamıyor, manyetik alan fazla güçlü olup tellerin salınımını bozuyor.

B

Az önce single manyetiği sonuna kadar ve sap manyetiğini ise bayağı bir aşağı çektim. Sorun azalmış gibi duruyor ama çözülmüş değil. Muhtemelen Orhan hocamın dediği gibi tel değişmem gerekiyor. Değişeli 4 ay oldu sanırım.

Harbi sanki yaylar rezonansa giriyor gibi bence bir sünger kesip yayların içine koyup öyle deneyin hocam, yalıtım yapın yani yaylara.
Hocam denedim. Sustainim arttı gibi ama sorunum hala çözülmedi.

17250184252555526795681441579825.webp

Pickguard açmakla gitar bozulmaz hocam tabii yavaşça çıkartın kaldırırken kablolar kopmasın belki soğuk lehim olan falan vardır çıkartırken kopup gelebilir.

Sap dümdüz, yükseklikler de normal. Muhtemelen sorun pickguardın altındaki birşeyden kaynaklanıyor. Bozacağım diye kokuyorum açamıyorum şuan.
sapın düz olması fret buzz olmayacağını garanti etmez, ama sendeki ses biraz ekstrem zaten yine de sustainin çok kısa fertlere çarpıyor olabilir, kalkmış bi fret vs olabilir ince notalarda dene bakayım oralarda da duyacak mısın baya klavyenin son notalarında. Kulağınla dikkatlice dinlesen ne taraftan geldiğini duyamaz mısın?

sapın düz olması fret buzz olmayacağını garanti etmez, ama sendeki ses biraz ekstrem zaten yine de sustainin çok kısa fertlere çarpıyor olabilir, kalkmış bi fret vs olabilir ince notalarda dene bakayım oralarda da duyacak mısın baya klavyenin son notalarında. Kulağınla dikkatlice dinlesen ne taraftan geldiğini duyamaz mısın?
Hocam ince mi telinin 24. perdesinde dahi oluyor. Bir de sanki ses kalınlaştıkça garip ses azalıyor gibi. Si telimde de aynı sorun var fakat farketmek daha zor. Bir parça ile rezonansa giriyor diye düşündüm bu yüzden.
tellerin değişim zamanı gelmiş
Öğrenciyim hocam pek para geçmiyor elime.

Geri