G. Amerika'dan (Brezilya), THY ile guzel yurdumuza donerken gitari ucaga alma konusunda herhangi bir sorun cikarmiyorlar. Tabii bu benim THY ile olan deneyimim icin gecerli bir sonuc.
Farkli bir havayolu sirketinin baska baska kurallari ve takintili elemanlari olabilir. Biraz da kisinin konusma sekline, hal ve hareketlerine, hitap tarzina yani meramini nasil dile getirdigine bagli.
Er kisi sinirli konusursa, ''Usama ve Kor Imam kitar istedi, afgan daglarinda duet yapacaklarmis'' derse haliyle dogal bir netice olarak Abd'den cikis yaparken kimseyi ikna edemez ve birak ucaga gitar mitar almayi, seni gitar yapip o bicim calarlar. Adami cizerler valla. Guantanamo'ya kadar yolu var bu tip faullu hareketlerin. 😀
Fakat nazik olunursa ve; ''Eger mumkunse cok makbule gecer efendim, bu gitar cok narin bir enstruman, kargoya verirsem kirilabilir. Bu nedenle yanima almak isterim efendim sultanim vs.'' seklinde durumun hassasiyeti en sairane ve tasavvufi bir uslupla izah edilirse bu caba iyi bir netice verebilir.
Malum, bu tur durumlarda nezaket her kapiyi (cogu zaman) acar.
Heyyula bir hard case problem yaratabilir. Soft case ile sokmayi dene. Fazla goze batmaz.
Denemeye deger.
Hayirli olsun ve iyi sanslar.