blues ve metal ağırlıklı çalıyorum hocam
Bu aralar ben de tam ton, analog, sanal, ıvır zıvır işlerle meşgulüm.
Telleri değiştir, kabloları kaliteli seç. İmkanın varsa daha iyi bir ses kartı al.
Sanırım sanal olarak sinyal zinciri oluşturup ayar çekerek iyi bir ton yakalamak istiyorsunuz.(doğru anladıysam)
Gerçek olarak sevdiğin, tonlarını iyi bildiğin bir amfiyi kendine hedef koy. Sonra her bir programı tek tek dene. Bu amfiyi en iyi gerçeğine en yakın veren programı bul.
Sonra o program üzerinden amfiyi sinyal zincirine koy. Programı karıştır bir de sevdiğin O.D-Distortion Reverb pedalı falan ekle(amfi reverbi de güzel olabilir, reverb pedalına gerek kalmayabilir).
Ton ayarlama konusunda ben de berbatım kafamdakini hiç bulamadım daha. Ama ben kendi yöntemimi söyleyeyim yine de. Ts9'da saat 9 yönünde drive veriyor, Volume ise saat 1,2,3 yönüne alıyorum. Sonra amfinin Master sesini saat 3 yönüne falan alıyorum. Preamp kısmını da yavaş yavaş kademeli olarak sevdiğim ayara getirip bırakıyorum.
En son beni rahatız eden aşırı gelen bir bass/tiz/mid varsa amfi knoblarından kısıyorum. Tabi bu sizi rahatsız eden frekansı nokta atışı olarak kısmayabilir. Veya sevdiğiniz frekanslardan da götürebilir. Bu nedenle eq pedalı gerekebilir. Tonu bu şekilde biraz topladıktan sonra az daha Master Volume verİlebilir, sonra eğer gerekirse tekrar bir eq ayarı yapılabilir.
Bunlar benim kendi çapımda yaptığım ufak şeyler. Daha bilgili arkadaşlar size yardımcı olur sanırım forumdan.