şimdi eğer dip gürültü fazla ise bunun nedeni kesinlikle topraklamadır. Single manyetiklerin etkisi büyüktür tabiki ama o derece olmaz, çünkü bende eski fenderimi yine aynı ekipmanda kullanıyodum. Yeni lambalı amfimi aldığımda odaya getirdim taktım ve inanılmaz bi dip gürültü vardı. Babam tüm evdeki prizleri topraklama ile bağlattım bizzat ama mutfak prizleri herzaman daha iyidir bu konuda, bide orda dene dedi.. Orda denedim yine aynı dip gürültü vardı. Diyeceğim şu ki, evlerdeki topraklamalar 10 numara değil. Sadece büyük aletlerin korunacağı kadar kalitede bi topraklama ile yapılıyor.
Diğer konuya geldiğimizde, amfinin şasesine giden her metal aksam topraklama alınabilecek yerlerdir.. Bu arkadaki soğutma fanı koruyucu ızgarası olabilir, yada amfinin üstünden vidalı amfilerin vidası direk şaseye gider. Bunun için vidayı az bi açın, kablo ucunu sıkıştırıp vidayı geri sıkın bitti....
Diğer bi konuya gelince bi ucunu amfiye diğer ucunu duvara vs gibi durumları denemek için masraf etmeye gerek yok.. Gitar jack ınızın bi ucunu amfinin metal aksamına yada şaseye giden bi bi vidaya değdirin, diğer jack ucunuda değişik yerlere değdirerek bulun toprağa giden bişeyi.. baktınız oluyosa, bi elektrikçiye gidip 0,75 hoparlör kablosu alın. bu ince kablo ile toprağınızı, keşfettiğiniz yere bağlayın..