Slaytanic demiş ki:merhabalar
malumunuz, apartman dairesinde sesi belli bir seviyenin altında tutma zorunluluğumuz var. birçok amfikilatörün ancak belli bir ses seviyesinden sonra gerçek tonlarını verdikleri bilinen bir gerçektir.
acaba nasıl bir kombinasyona gidilmelidir ki, apartman ahalisi rahatsız edilmeden bu kalitede tonlara erişilebilsin.
tartışma pod xt live, boss gt8 gibi prossesorlerden ziyade marshall, mesa boogie, crate, randall ve benzeri markaların preamfi, head, cabin cihazları üzerine olursa daha faydalı olacağı kanısındayım.
TubeAmpDoctor demiş ki:Kimseyi eleştirmek niyetinde değildim ancak okuduğum bazı yanıtlar "yanıltıcı" içerik taşıyınca nacizane bir uyarı yapmak istedim. Umarım bunu kaldıracak hoşgörü ve anlayış vardır bu platformda.
Kuşkusuz hiçbir kötü niyet taşımayan ancak "yanlış" olduğu da su götürmeyen "bilgiler !", burada yardım almak isteyen arkadaşları daha da tuhaf yollara sokacaktır.
Örnek "clipping" yerine "cutting" demek yanlış. Marshall'ın transistörlü ve bence son derece kötü amfilerinin distortionunu preamp üzerinden aldığını yazmak. Bu kötü amfilerin bordunda, aynen ucuz pedallarda olduğu gibi 5 USD değerinde bir opamp üzerine kurulu bir clipping devresi bulunduğunu ve distortionun bu devre üzerinden geldiğini bilmemek vs vs...
Başta da dediğim gibi kimseyi eleştirmek niyetinde değilim ancak doğruluğu kanıtlanmış teknik bilgiler yoruma açık değildir. Bu noktada kesin bilgi sahibi olmadan insanları "yorumlarla" ya da "bence" diye başlayan fikirlerle yönlendirmeye çalışmak doğru değildir.
Tubeworks'ün bir sloganıyla Türkiye'deki forum maceramıza son noktayı koyalım: "Life is too short for a bad tone"...
Herkese simulatörler ve dijital oyuncaklarla ömür boyu mutluluklar dilerim.
Slaytanic demiş ki:bilgiler için teşekkürler, merak ettiğim bir konuyu daha sormak istiyorum. tüplü bir kafa modelinde tüpler farklı bölümlerde mi çalışır? daha net sormak gerekirse, giriş sinyali farklı, çıkış sinyali farklı tüplerden mi geçer? bu bölümlerde farklı modellerde tüpler mi kullanılır?
wodyy demiş ki:konu amfilerden açılmışken bende araya bi soru sıkıştırayımm
sterio girişli bi jack ım var sterio girişli ucu prosecor ve amfi ye taktığımda ses gelmiyor ama sterio girişi direk gitara taktığımda ses geliyor jack ın tek 1 ucu sterio diğeri mono
bide neden kaliteli jack yapan markalar "planet gib" neden sterio jack yapmıyor ? sterio jackların mono jacklardan ne artısı ne eksiği var ??