Amfi önerisi(Ev ortamı için)

Merhaba,
23.000 ₺ civarında bir bütçem var ve ikinci el bir amfi bakıyorum. Gitarım Squier 50's CV Telecaster. Fender Blues Jr. IV sound'ları alabileceğim, onun ton karakterine ve özelliklerine yakın ama ev ortamında düşük seste rahatlıkla çalabileceğim bir amfi arıyorum.

Önerileriniz nelerdir?

Merhaba,
23.000 ₺ civarında bir bütçem var ve ikinci el bir amfi bakıyorum. Gitarım Squier 50's CV Telecaster. Fender Blues Jr. IV sound'ları alabileceğim, onun ton karakterine ve özelliklerine yakın ama ev ortamında düşük seste rahatlıkla çalabileceğim bir amfi arıyorum.

Önerileriniz nelerdir?
Marshall origin 20c satıyorum kozmetik sorunlu master volume olması sayesinde evde düşük seslerde çalınabilir bütçenizi biraz arttırabilirseniz konuşalım

Merhaba,

Önerileriniz nelerdir?
Bana sorarsanız bu tarz tonları sesi yükseltmeden almak zor
Boss katana veya benzeri bir amfi tavsiye ediyorum belki Blues Junior taklit edilebilir, Ama Blues Juniordaki sesi fulleyince gelen Distortion in geleceğini sanmıyorum yinede belli olmaz

Bana sorarsanız bu tarz tonları sesi yükseltmeden almak zor
Boss katana veya benzeri bir amfi tavsiye ediyorum belki Blues Junior taklit edilebilir, Ama Blues Juniordaki sesi fulleyince gelen Distortion in geleceğini sanmıyorum yinede belli olmaz
Bunu biraz araştırdım fakat katana tarafında örnek sound bulamadım,
Blackstar HT5R baktım,
Line6 catalyst baktım,
Fender Champion 20-30 baktım,
Laney Cub 10 düşündüm birde ama arada bir yerde kaldım şu anda

Tek amacım fender karakterine yakın olmak ve ev ortamında çalabilmek

Blackstar HT5R baktım
Lambalı ise Blackstar için mk2'leri watt düşürme seçeneği olması nedeniyle değerlendirmek faydalı olabilir. Özellikle Voice seçeneği ile daha versatil seçenekler elde edebilirsiniz(ilk serilerde HT40 ile bu özellik geliyor, 40'larda master volume var). Ama solid state olarak lamba modellemeli Silverline(master volume var) seçenek olabilir.

Katana Gen3'lere baktınız mı? MKII'lere göre pushed amfi tipi de var. Belki o dilediğiniz soundu verebilir. Ayrıca seri gözetmeksizin Katana Librarian uygulamasını satın alarak 25 amfi türünü kullanabilirsiniz(appstore&playstoredan). Bu 3rd party uygulamadır. Orada alternatif her tarza uygun amfi tipleri yer alıyor.

Lambalı ise Blackstar için mk2'leri watt düşürme seçeneği olması nedeniyle değerlendirmek faydalı olabilir. Özellikle Voice seçeneği ile daha versatil seçenekler elde edebilirsiniz(ilk serilerde HT40 ile bu özellik geliyor, 40'larda master volume var). Ama solid state olarak lamba modellemeli Silverline(master volume var) seçenek olabilir.

Katana Gen3'lere baktınız mı? MKII'lere göre pushed amfi tipi de var. Belki o dilediğiniz soundu verebilir. Ayrıca seri gözetmeksizin Katana Librarian uygulamasını satın alarak 25 amfi türünü kullanabilirsiniz(appstore&playstoredan). Bu 3rd party uygulamadır. Orada alternatif her tarza uygun amfi tipleri yer alıyor.
HT40 serilerine bakmadım, ama blackstar mk2 bakacağım, bir adet buldum sarı sitede

Katana Gen3 çok fazla çıkmıyor daha dikkatli bir şekilde tekrardan bakacağım uygulama hakkında çok bilgim yoktu uygulamayı indirip kontrol edebilrsem oradanda bi bakacağım, desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Spark 2 baktım ama emin olamadım çok içime sinmedi nedense , LT hiç bakmadım onuda araştırayım çok teşekkür ederim ama forumda gördüğüm kadarıyla herkes boss katana'dan fazlasıyla memnun
Katana güzel amfi, mk100 vardı bir ara bende. Çok uzun süre kullanmadım, biraz trebly bir alet, illa eq istiyor. Edge of break up seviyorsunuz sanırım, fendervari tonlar. O biraz zor katanada. O konuda catalyst daha iyi diyorlar ama onu satın alıp kullanmadım.

Ama biraz risk alırım, vintage fender tonları bana yeter diyorsanız bugera v5 infinium var. Önüne bir pedal atarak evde istediğiniz tonlara ulaşmanız mümkün. O da vardı bende, güzel amfi. Ama sadece o işi yapar, metal, hard rock falan zor. Araştırın derim.

Geri