Amfi önerisi

Merhabalar,

Fender stratocaster ile uyumlu olabilecek yeni model bir amfi almayı düşünüyorum. Müzikle uzun süredir ilgilenmediğim için yeni teknolojileri pek bilemiyorum. Deneme şansım da yok. Vox pathfinder 10w bir amfi var elimde, yalnız yine evde kendim kullanacak olsam da daha doğru ton verebilecek bir alternatif arıyorum. Belki ufak tefek kayıtlar alabilirim. Üzerinde kendinden efektler de olsa iyi olur çünkü pedal da yok elimde. Yeniden gitara alışmak istiyorum. Zaman içerisinde bayağı uzaklaştım. Metal müzikle ilgilenmiyorum. Blue, rock, alternatif rock müzik tarzları ilgimi çekiyor. Bilenlerden bu konuda yardımcı olmalarını rica ederim. Forumda yazılan birçok yazıyı okudum. Yalnız dediğim gibi uzun süredir uzak olduğumdan kafamda tam oturmuyor. Boyut olarak ta küçük ve taşınabilir olursa da daha iyi olur. Bir de ses konusunda eski ucuz amfilerde yaşadığımız sesi az açınca bile patlama olayı olmayan biraz daha iyi seviyede bir amfi tercih ederim. Şimdiden teşekkür ederim.

Forumda yazılan birçok yazıyı okudum.

Sözün yeter ama ben yine de koyayım;

Teşekkürler.

Çok doğru şeylere değinmişsiniz. Okumuştum ama tekrar okudum. Bir daha karar vermeye çalıştım. Öncelikle şunu sorayım. İncelemeleriniz farklı yıllarda. Halen aynı düşüncelerdemisiniz? Yeni amfiler denedikçe fikirlerinizde değişme oldu mu?

Yamahanın thr’nin sesinin çok beğenildiğini youtube daki yabancı videoların yorumlarında da gördüm. Tip olarak ta yamaha hoşuma gitti. Büyüklüğü görünüşü. İlla ki küçük yer tutmayan bir amfi arayışında değilim. Sadece beğendim. Bu tip bir amfi tek amfi olarak evde kullanmak için uygun mudur?(Kullanım amacımı yazmıştım)

Blackstar idcore 20 v3 te benzer mantıkta ve yarı fiyata. Tabi ki yamaha daha iyidir ama benim kullanacağım tarz için daha uyguna almak mı yoksa yamaha gerçekten çok çok farklı ve üstün, vereceğim paraya değecek bir amfi midir?

Bu amfiler benim dikkatimi çekti. Bugünün şartlarında değerlendirdiğinizde bunlara alternatif bir tavsiyeniz olur mu?

Biraz geç yazdım ama ev ve işten anca boş vakit bulabildim. İşte bu arada bir de gitar çalmak istiyorum😊

Arada bir çalacaksanız bence çok masraf etmeyin. Katana mini olur, id core olur, blackstar fly olur, nux mighty lite olur.

Bana kalırsa thr veya muadili daha pahalı amfilere yönelmeyin hemen, yıllar sonra müziğe döndüm demişsiniz, alışma sürecinde bu miniler yeter gibi. Baktınız güzel gidiyor, iyice ısındınız, yükseltirsiniz.

Para sorun değilse mevzu değişir tabi.

Yazdıklarımı değiştirecek büyük bir değişiklik yok veya üstün bir cihaz gelmedi küçük amfi dünyasında. Ne dediysem hala o.
Teşekkürler. İnceledikçe insanın kafası karışıyor.
Arada bir çalacaksanız bence çok masraf etmeyin. Katana mini olur, id core olur, blackstar fly olur, nux mighty lite olur.

Bana kalırsa thr veya muadili daha pahalı amfilere yönelmeyin hemen, yıllar sonra müziğe döndüm demişsiniz, alışma sürecinde bu miniler yeter gibi. Baktınız güzel gidiyor, iyice ısındınız, yükseltirsiniz.

Para sorun değilse mevzu değişir tabi.
Teşekkürler. Dediğinize katılıyorum. Ama fiyat farkına değecekse daha iyi birşey alıp değiştirmeden kullanabilirim. İlla bu marka olsun diye bir durum da yok. Burda önerilecek herhangi bir amfi de olabilir. Yıllar sonra çok daha farklı ekipmanlar toplamak gibi bir durumum da olmaz. Müzisyenlik yapmayacağım. Evde hevesimi alabileceğim ama aynı zamanda referanslara da yakın olabilecek bir amfi arıyorum. Bu küçük amfiler yeni teknoloji, birçok şey barındırıyor içinde, düşük seslerde verimli sayılabilecek olduğundan ve genelde bunlara denk geldiğimden bunlar üzerinden gittim. Pedal processor ses kartı vs bunlarla uğraşmak istemiyorum. Fişe tak çal mantığındayım. Ayarlanabilir olursa tonları amfiye yükleyip onlar üzerinden çalarım diye düşündüm.

Teşekkürler. İnceledikçe insanın kafası karışıyor.

Teşekkürler. Dediğinize katılıyorum. Ama fiyat farkına değecekse daha iyi birşey alıp değiştirmeden kullanabilirim. İlla bu marka olsun diye bir durum da yok. Burda önerilecek herhangi bir amfi de olabilir. Yıllar sonra çok daha farklı ekipmanlar toplamak gibi bir durumum da olmaz. Müzisyenlik yapmayacağım. Evde hevesimi alabileceğim ama aynı zamanda referanslara da yakın olabilecek bir amfi arıyorum. Bu küçük amfiler yeni teknoloji, birçok şey barındırıyor içinde, düşük seslerde verimli sayılabilecek olduğundan ve genelde bunlara denk geldiğimden bunlar üzerinden gittim. Pedal processor ses kartı vs bunlarla uğraşmak istemiyorum. Fişe tak çal mantığındayım. Ayarlanabilir olursa tonları amfiye yükleyip onlar üzerinden çalarım diye düşündüm.
Boss Katana: ha ben mi .... çayımı tut geliyorum.

Geri