Amfi Tavsiyesi

• Konuyu açan Konuyu açan ceyhun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ceyhun

ceypro
Merhabalar şuan Marshall mg10 bir amfi kullanıyorum genel olarak metal ve rock müzik çalmayı seviyorum 30-50w aralığında bir amfi almayı düşünüyorum aklımdaki model Boss Katana 50 Gen 3 çok eski model bir amfi olmasını istemiyorum genel olarak evde çalacağım bütçe ise en fazla 20-25bin civarı model önerilerinizi ve yardımınızı bekliyorum.

Boss Katana 50 Gen 3 en mantıklı seçim olur, çok fazla artısı var, alternatif seçenek olarak mooer in F15li SD30 gibi yeni modellerine bakabilirsin...boss katana 2. elde de satmak gerektiğinde üzmez, daha büyük bir şey alman gerektiğinde takasta da rahat gider...

bir de şu var benim aklımı çelerdi...

Önerileriniz için teşekkür ederim peki Boss Katana 50 mk 2 modeli ile gen 3 arasında pek bir fark yok gibi bana öyle geldi 2. eli 15 bin civarında sizce gen 3 mü almam mantıklı olur yoksa mk 2 mi?

Fark vardır ama 15k etmez o fark, mk2 de seni baya uzun götürür yalnız 2. el amfi almak biraz titizlik ister sağını solunu düğmeleri efektleri vb iyi kontrol etmeni öneririm, gevşek oynak bir yeri olmasın, temassızlık yapan giriş çıkış olmasın, sesi yarıdan fazla açtığında cızırdamasın gibi gibi...

Merhabalar şuan Marshall mg10 bir amfi kullanıyorum genel olarak metal ve rock müzik çalmayı seviyorum 30-50w aralığında bir amfi almayı düşünüyorum aklımdaki model Boss Katana 50 Gen 3 çok eski model bir amfi olmasını istemiyorum genel olarak evde çalacağım bütçe ise en fazla 20-25bin civarı model önerilerinizi ve yardımınızı bekliyorum.
Merhaba elimde blackstar id tvp 30 var, icerisinde 6 fatkli lamba modellemesi var eğer ilgileniyorsan ilanimi paylasabilirim, epey uyguna birakiyorum elinde paran bile kalir, segment olarak boss katanalarla ayni segmentte, arastirmani tavsiye edebilirim veyahut video da paylasabilirim

Blackstar HT5 R ( Reverblü) gerçekten muhteşem bir amfi.
Hem nispeten uygun fiyatlara bulabilirsin hem de lambalı harika bir amfi sahibi olursun.

Boss Katanadan çok çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Katanaya çok maruz kaldığımdan biliyorum. İtiraz edene saygım var.
Blackstar HT5R gerçekten çok iyi. Combo versiyonu da var, kafa kabin de var.

Blackstar HT5 R ( Reverblü) gerçekten muhteşem bir amfi.
Blackstar HT serisi bana solid state amfilerle lambalı amfiler arasındaki farkı hissettiren ilk amfiydi. Hem 20 hem de 40 watt olanı kullandım. Bütçe elveriyorsa ve lambalı tercihine yönelicekse alacak arkadaş naçizane tavsiyem, ya 5 watt alacaksa özellikle MKII versiyonunu alsın ya da ilk HTlerden alacaksa 40 wattan altına düşmesin. Bu şekilde deme sebebim tamamen öznel bir deneyim olan Voice butonuyla daha modern hi-gain tonlara neredeyse pedal gereksinimi duyulmadan erişebilir olması.

Blackstar HT serisi bana solid state amfilerle lambalı amfiler arasındaki farkı hissettiren ilk amfiydi. Hem 20 hem de 40 watt olanı kullandım. Bütçe elveriyorsa ve lambalı tercihine yönelicekse alacak arkadaş naçizane tavsiyem, ya 5 watt alacaksa özellikle MKII versiyonunu alsın ya da ilk HTlerden alacaksa 40 wattan altına düşmesin. Bu şekilde deme sebebim tamamen öznel bir deneyim olan Voice butonuyla daha modern hi-gain tonlara neredeyse pedal gereksinimi duyulmadan erişebilir olması.
Ben bir tane 40 watt vintage pro çalmıştım direk iron maiden tonu veriyordu...ben başlığı açan arkadaş acemi olduğu için şu aşamada önermem üstelik blackstar lambalılar çok tamir istemesiyle meşhur amfiler bildiğim kadarıyla...katana devam hatta katana sonrası da bir tonex one alırsın tonex in cab simiyle preamp in den girersin katana yı frfr olarak kullanırsın...

Ben bir tane 40 watt vintage pro çalmıştım direk iron maiden tonu veriyordu...ben başlığı açan arkadaş acemi olduğu için şu aşamada önermem üstelik blackstar lambalılar çok tamir istemesiyle meşhur amfiler bildiğim kadarıyla...katana devam hatta katana sonrası da bir tonex one alırsın tonex in cab simiyle preamp in den girersin katana yı frfr olarak kullanırsın...
Aynen hocam Katana'yı bende tavsiye ediyorum. Hatta son cümlene de katılıyorum. Katana'yı baya frfr olarak kullanıp hem prosesöre frfr ihtiyacını karşılayıp hem de iyi bir solid state amfiye sahip olma ayrıcalığına devam edebilir bir sonraki aşamada. Bir taşla iki kuş misali.

Headrush'ı ilk aldığımda gaza gelip frfr 108 almasaydım baya Katana'ya frfr muamelesi yapmaya devam ediyor olabilirdim 😊

Blackstar'ların tamir durumuyla açıkçası kısa mesaimde denk gelmedim ama bu forumda da Blackstarla fazla mesai harcayan arkadaşların dediğin tarzda yorumlarını okumuştum.

Ben şahsen Boss katanayı asla tavsiye etmem.

Ayrıca kitabın ortasından konuşacak olursak, gitar amfisinden frfr olmaz. Yani olur da tat vermez. Tonex, Quad cortex, Kemper vb gibi cihazlarda hazırladığın presetleri veya capture edilmiş tonları olduğu gibi duyamazsın. Tonların hoşuna gitmeme ihtimali çok yüksek olacaktır. Multieffect cihazından soğuyabilirsin. Elektro gitar amfileri ve kabinleri senin multieffect cihazındaki kabin simülasyonlarıyla çakışır. Kötü duyulur. Eğer kabin atamaz sadece amfi seçerim kabin eklemem amfinin kendisini kabin olarak kullanırım dersen o da seçeceğin amfi modellerine uyumlu cevap vermeyebilir. Yine frfr kadar duru ve referans ton vermez. Ne yaparsan yap o amfinin kabini kendi EQ sunu işin içine dahil eder.

Tabi bütçe ve tercih tamamen senin. En hayırlısı en güzeli, en hoşuna gideni kısmet olur umarım.

Ben şahsen Boss katanayı asla tavsiye etmem.

Ayrıca kitabın ortasından konuşacak olursak, gitar amfisinden frfr olmaz. Yani olur da tat vermez. Tonex, Quad cortex, Kemper vb gibi cihazlarda hazırladığın presetleri veya capture edilmiş tonları olduğu gibi duyamazsın. Tonların hoşuna gitmeme ihtimali çok yüksek olacaktır. Multieffect cihazından soğuyabilirsin. Elektro gitar amfileri ve kabinleri senin multieffect cihazındaki kabin simülasyonlarıyla çakışır. Kötü duyulur. Eğer kabin atamaz sadece amfi seçerim kabin eklemem amfinin kendisini kabin olarak kullanırım dersen o da seçeceğin amfi modellerine uyumlu cevap vermeyebilir. Yine frfr kadar duru ve referans ton vermez. Ne yaparsan yap o amfinin kabini kendi EQ sunu işin içine dahil eder.

Tabi bütçe ve tercih tamamen senin. En hayırlısı en güzeli, en hoşuna gideni kısmet olur umarım.
Bu dediklerin enstrumana yeni başlayan kişiler için geçerli değil dostum kusura bakma söylediklerin hatalı değil fakat başlığı açanın bağlamına uymuyor...mg10 ile çalıyorsa büyük olasılıkla gitarı da başlangıç seviyesi bir gitardır, en azından katana ile biraz cıncın yapar, efektleri öğrenir...

Bu dediklerin enstrumana yeni başlayan kişiler için geçerli değil dostum kusura bakma söylediklerin hatalı değil fakat başlığı açanın bağlamına uymuyor...mg10 ile çalıyorsa büyük olasılıkla gitarı da başlangıç seviyesi bir gitardır, en azından katana ile biraz cıncın yapar, efektleri öğrenir...
O da doğru tabi. Kendi ilk zamanlarımdan bu yaşıma kadar verdiğim mücadelenin travmatik etkilerinden kurtulamıyorum.

Geri