Amfi tercihi ile alakalı öneri

Uzun süredir takip ettiğim bu foruma yeni üye oldum, öncelikle herkese selamlar. Ses kartı üzerinden FL studio ile modelleme amfiler, pedallar vesaire kullanıyordum. 15 aylık evlat olunca tak çalıştır yapamıyorum rahat bir şekilde. Aynı zamanda oğluma büyüdükçe gitar ve müziği aşılamak istiyorum. Cort evl z-4 gitarım var, cort j-pop akustik ve sx telecaster gitarım var. Rock,metal çalıyorum genel olarak ama soft tonları da seviyorum çalmayı. Bu bağlamda aklımda tonları çok hoşuma giden orange crush serisi var. 35 RT modelini almayı düşünüyorum. Bir tanede sıfır ayarında digitech rp90 aldım, çok tatmin etmeyecek tabii ses kartı üzerinden modelleme yapan birini ama maksat prosesor olsun. Sorum şu; çok yönlü bir amfi olmasını istiyorum, başka seçenek sunabilecekler varsa sevinirim. Ek olarak Dijital amfiler hoşuma gitmiyor.

RP90 çok boşa para harcama olmuş...

digital amfiden korkma dönemi de bitti, çok iyi cihazlar var artık.

Line6 Catalyst incelemeni tavsiye ederim hatta forumda sağ üstte ARAMA yaparsan ilgili başlıkları bulabilirsin.

RP90 çok boşa para harcama olmuş...

digital amfiden korkma dönemi de bitti, çok iyi cihazlar var artık.

Line6 Catalyst incelemeni tavsiye ederim hatta forumda sağ üstte ARAMA yaparsan ilgili başlıkları bulabilirsin.
Teşekkürler, evet biraz gereksiz oldu ama en azından bir iki efekt falan kullanırım diye düşündüm. Hiç mi işe yaramaz acaba :/

Amfi bütçem 13.000 en fazla. Teşekkürler

yeni nesil dijital amfilerde bu tip efektlerin tillahı var... hem de RP jenerasyonundan 10 kat daha kaliteli... yani gerek yok öyle bir cihaza artık 2024'te

bütçe bilemem günlük piyasa takip etmiyorum ama özellikle bu forumda ikinci el güzel fırsatlar sıkça oluyor, ilanları bir dolaş
benzer şekilde başka da ne amfi alsam diyenler var o başlıklara verile cevaplara da bak mesela

bu arada Crush 35RT kısıtlayıcı olur... çok tek tip bir sound, sadece Orange tonu alırsın... meraklısına süper amfi de hani ton zenginliği olsun dersen kısıtlar ve ayrıca sesi de biraz yüksek, yani sadece watt meselesi değil, gümbür gümbür bi amfi

zamanında şunu yazmıştım... araştırmaya başlangıç için referans olsun:

yeni nesil dijital amfilerde bu tip efektlerin tillahı var... hem de RP jenerasyonundan 10 kat daha kaliteli... yani gerek yok öyle bir cihaza artık 2024'te

bütçe bilemem günlük piyasa takip etmiyorum ama özellikle bu forumda ikinci el güzel fırsatlar sıkça oluyor, ilanları bir dolaş
benzer şekilde başka da ne amfi alsam diyenler var o başlıklara verile cevaplara da bak mesela

bu arada Crush 35RT kısıtlayıcı olur... çok tek tip bir sound, sadece Orange tonu alırsın... meraklısına süper amfi de hani ton zenginliği olsun dersen kısıtlar ve ayrıca sesi de biraz yüksek, yani sadece watt meselesi değil, gümbür gümbür bi amfi

zamanında şunu yazmıştım... araştırmaya başlangıç için referans olsun:
Karakteristik tonlamasıyla çok sevdiğim bir amfi orange, ama ondan daha düşük fiyata blackstar ID core 40 m modeli var. Çok güzel efekt modellemeleri ve bir çok özelliği varmış gerçekten,ama yine de tatmin etmiyor beni fakat orange alsam bu seferde iyi bir prosesör lazım veya analog setup kurmak lazım. Kafam çok karışık 😀

Efekt gibi ekstralara da ihtiyacınız var ise ID core içinize sinmiyor ise Yamaha Thr modellerine bakın bence. Güncel fiyatını bilmiyorum ben de ama digitallerde çok bașarılı bir amfi.
Vay harika tasarım çok iyi ama bütçeyi çok aşıyor ama thr 5 modeli 10 w olmasına rağmen bayağı detaylı bunu biraz araştıracağım. Aslında ihtiyacım yok ama bir noktadan sonra efekt ararım gibi geliyor neticede sürekli aynı sound sıkıcı olur diye de düşünüyorum. Ama orange'ın tonları aşırı hoşuma gidiyor, prosesor veya analog kurulumu çok zahmetli ve ek bütçe gerektiriyor. Orange alsam pedalsız efektsiz sıkılır mıyım onu kestiremiyorum. Herhalde en iyi seçenek şu an ID core gibi. Katkın için sağol..🤘

Bu iș derya deniz oldu. Eskiden 3 tane bașlangıç amfisi vardı. Șimdi yüzlerce var. Her sene farklı seçenekler değișik teknolojiler çıkıyor. Telefondan ton ayarladığın amfiler var falan. Yani seçenek çok ama önemli olan sizin içinize sinmesi. Imkan var ise deneyin. Yoksa içinize sineni alın. Orange hoșunuza gidiyor ise Orange alın. Önemli olan keyif almak. Keyif almayacağınız alete para vermeyin. Bu çok pahalı bir alet de olsa.

Bu iș derya deniz oldu. Eskiden 3 tane bașlangıç amfisi vardı. Șimdi yüzlerce var. Her sene farklı seçenekler değișik teknolojiler çıkıyor. Telefondan ton ayarladığın amfiler var falan. Yani seçenek çok ama önemli olan sizin içinize sinmesi. Imkan var ise deneyin. Yoksa içinize sineni alın. Orange hoșunuza gidiyor ise Orange alın. Önemli olan keyif almak. Keyif almayacağınız alete para vermeyin. Bu çok pahalı bir alet de olsa.
Evet dostum tam olarak olay bu aslında, içine sinen şeyi almak ve sırf birkaç fx özelliği var diye tercihte etmek istemiyorum blackstar. Deneme olanağım yok bulunduğum şehirde, ama hiç acele etmeyip hafta sonu ankara doreye gideceğim. Orada deneyip almaya karar verdim. Sonuçta ne kadar youtube videosu izleyip çıkarım yapmaya çalışsakta doğru sonucu vermiyor kulağımıza. Birebir çalıp dinleyip hissederek almak en iyisi ve en doğrusu.

küçük amfi alacaksan bence öne çıkanlar (bence derken denemediğim kalmadı, bunları beğendim)

sıra gözetmeksizin

ID Core v3 (beklersen yakında v4) ... tercihen 20w olan, 10 küçük, 40 büyük gelebilir yakın mesafede masaüstünde kullanacaksan
Yamaha THRii 30w ama diğerleri de son derece iyi ... hatta temiz 2. el bulabilirsen eski seri 10X mükemmel alet
Boss Dual Cube LX ... microcube ile AIR arası bir cihaz, şu anda aktif kullanıyorum
Boss Katana AIR EX ... eski AIR değil yeni EX olan
Roland Microcube GX
Hotone Pulze ... Ampero prosesörün hoparlör takılmışı gibi düşün... gayet iyi... THRii rekabetinde iddialı bir rakip
NUX Mighty Space ... tüm özellikleri çok iyi ama biraz boğuk, epey EQ ve Cab IR urğaşmak gerekiyor iyi bir ton için ama yaparsan ödüllendirir
Orange Crush... malum

biraz daha cüsseli amfilerden

Blackstar Silverline... mükemmel amfi. ID:TVP serisinin yeni jenerasyonu... özellikle sert kanallarda lamba simülasyonu ile çok sıkı rock amfisi
Line 6 Catalyst ... uzun süre ilgilenmedim ama alınca çok şaşırdım pozitif anlamda, bugün açıkçası Katana'ya tercih ederim
Boss Katana 50 veya 100 Gen3... ikisi de iyi
Line 6 Spider V 30 hatta tercihen 60... epey dijital bir amfi ama biraz EQ oynayarak gayet güzel tonlar alınıyor

THRii 30, Cube Dual, Pulze bu üçünü şu anda aktif kullanıyorum aynı anda. Bu ara büyük amfim yok.
Öte yandan yine aktif kullanmıyorum ama Headrush Core prosesör ve IK MTM monitor'ler var hani o yola da girmek istersen...

Katkılarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Amfiyi deneyip almaya karar verdim ama gönlüm uzun süredir amfi modellemelerini sıkça kullandığım orange’dan yana, bakalım çalınca ne hissedeceğim.Üzerine de bir nux mg-400 tarzı prosesor veya analog dizilim yapacağım. Sevgiler

Katkılarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Amfiyi deneyip almaya karar verdim ama gönlüm uzun süredir amfi modellemelerini sıkça kullandığım orange’dan yana, bakalım çalınca ne hissedeceğim.Üzerine de bir nux mg-400 tarzı prosesor veya analog dizilim yapacağım. Sevgiler

Hocam bir de yeni nesil prosesörler FrFr denilen flat monitörler ile iyi anlașıyor. Prosesörü amfiye bağladıktan sonra amfinin drive tonunu kullanmayacaksınız zaten. Amfinin sadece kabinini kullanabilirsiniz. Tabi prosesörden drive'ı da kapatıp sadece efekt için kullanacaksanız bilemem. O șekilde hiç kullanmadım.

Ileride prosesör alayım diyorsanız ona göre bir amfi bakmakta da fayda var.

Geri