Amfi yazılımını vokal için kullanmak

Yine fantastik çözüm arayışlarındayım. Lütfen baştan olmaz diyerek kesip atmayın yani birkaç tane denedim, ciddi sıkıntılı ama bazısı nerdeyse olacak gibi.

Örnek olarak, Archetype: Tim Henson X yazılımı içinde hazır gelen "flamenco nylon" gibi bir ayar var. Aynı zamanda akustik enstrümanı da mikrofona yaklaştırıp çalıp söyleme şeklinde denemelerde gayet hoş sonuçlar oluyor ama vokal için fazla boğuk, fazla baslı, biraz ayarlayınca fena olmadı.

Normal ayarlarla da benzer sesler alabilirim ama mesela reaper içinde reagate pek iyi çalışmıyor en azından neural dsp performansı yok. Altta düşük gelen sesleri temizlesin, hafif renk katsın, o coşkuyu versin benim için yeterli. Prof bir amacım yok.

Neden doğru düzgün vokal yazılımı denemiyorsun derseniz, o da eski bir makine maalesef yeni model yazılımları çalıştıramıyor. Mesela neural dsp'nin mantra'sı ya da izotope'un nectar'ını çalıştıramadım. Neural'in diğer amfi yazılımlarını çalıştırıyor. overloud'un gemvoice'unu denedim pek beğenmedim. En azından "falmenco nylon" olan ayar ondan daha iyidir. Var mıdır daha iyi bir çözüm?

Aurora DSP'nin Banshee plugin'i olabilir. Ancak en iyisi tabii ki ayrı ayrı noise gate, DeEsser, saturator, plate reverb plugin'leri kullanmak olur. Plate Reverb örneğin.

Teşekkürler, minimum 10.12 osx istiyor gibi görünüyor, benim eski cihazda çalışır. Birçok alternatif bulmuştum ama hiçbiri desteklemiyordu. Bu gözümden kaçmış. Çok fazla karşılaştırma bulamadım ama kesinlikle deneyeceğim.

Geri