muazzam demiş ki:01,sanırım çok yüksek gain den dolayı senin sorunun.
pyramind demiş ki:Metalzone her şekilde gitarın sesini ciddi bir şekilde clippinge sokan(en düşük gain seviyesinde bile) bir alet. Yani zincirde metal zone gibi bir alet varsa ampliden herhangi bir şekilde preamp distortion vermek gürültüyü arttırmaktan öte ekstra bir katkı sağlamayacaktır tona. Şu an elimde olmadığı için deneyemiyorum, ama öyle bir alet için en mantıklısı ampliyi mümkün olan en az preamp gain seviyesinde tutup, drive ı metal zone ile ayarlamak.
Tabi denemeye açık her zaman. Ama o koltukta iki gain olmaz. 🙂
Bahsedilen pedal bir TS veya ne bileyim bir DS1(ki onun bile en düşük gaininde ciddi bir etki vardır) değil çünkü sesi tatlılaştırsın falan.
Kolay gelsin.
aynı topicten açmış ve bu sorundan muzdarip biri olarak buradada belirtmek isterimki bu işi hemen helletmek lazımmış.-mış diyorum çünkü büyük ihtimal amfiden kaynaklanan sorunu halletmedim ve çalmaya devam ettim, sonunda gitardan oldum...ses gelmiyor artık.
zafer666 demiş ki:amorphis_ demiş ki:Merhaba arkadaşlar.. dün çalışıyordum, birden elim uyuşmaya başladı. sonra dirseğimin altında kalan kol parçası(ismi neyse artık) floyd rose deyince elektrik çarptı.. sonra bir kontrol kalemi aldım ve gitarın teline, floyd rose na ve jack girişine baktım ve hepsinde lambası yandı: çalışırken 15 w park ampli ve gnx2 kullanıyrdum. onların jack girişlerinde de kontrol kaleminin lambası yandı. burda sorun nerden kaynaklanmaktadır bir bilen olup da yardımcı olursanız çok sevinirim. ampli ye prosesöre veya gitarıma bir zarar vermiş olabilir miyim?? şimdiden teşekkürler
bence sorun büyük ihtimalle amfiden kaynaklanıyordur. :idea: emin olmak için, kablo bağlantılarını yapmadan amfiyi aç ve jack taktığın yeri bi ölç. eğer hiçbirşey bağlı değilken amfide elektrik kaçağı varsa onu bir elektronikçiye götür bakıversin. toprak hattı tabii ki gereklidir ama biz ilk önce kaçağı bi ortadan kaldıralım di mi 😉
gnx 2 den kaynaklandığını zannetmiyorum ama amfide kaçak yoksa gnx2 nin de bağlantı yererini kontrol kalemiyle ölçersin.
bence gitarına hiçbişey olmamıştır.