Dostlar merhabalar, asıl derdim tasam başlıkta yazıyor.
Başta söylemem gerekirki sahne gibi bir derdim tasam yok ev çalıcısıyım.
kendime evde ufak çaplı bir stüdyo ortamı kurmak istiyorum, ihtiyaç listesi ve bağlantı konusunda bilgisel sıkıntılar yaşıyorum. Bir not daha kayıt almayı da düşünüyorum ama kendi çapımda paylaşıyım vs dertlerim pek yok (en azından şuanlık)
gelelim listeye ;
Tabiki en başta PC (macOS olması şartmı ? + sı - si nedir bilmiyorum?)
ses kartı (enstrüman olarak midi klavye ve elektrik gitar kullanılacak)
hoparlör ( referans monitör şart mı yoksa kaliteli bir 5+1 vs kullansak olmaz mı ?)
daw(cubase düşünüyorum (?) )
Bias amp programını düşünüyorum ( gitarla pcyi nasıl sağlıklı evlendirebilirim cahilliğim var bu noktada da)
midi klavye
bilgi ve fikirlerinize açığım hatta ve hatta ihtiyacım var.
ayrıyetten bilmiyorum bir kıstas mı bir farklılık yaratır mı fakat hi-gain ton almak çalmak yapmaktan hoşlanıyorum.
Başta söylemem gerekirki sahne gibi bir derdim tasam yok ev çalıcısıyım.
kendime evde ufak çaplı bir stüdyo ortamı kurmak istiyorum, ihtiyaç listesi ve bağlantı konusunda bilgisel sıkıntılar yaşıyorum. Bir not daha kayıt almayı da düşünüyorum ama kendi çapımda paylaşıyım vs dertlerim pek yok (en azından şuanlık)
gelelim listeye ;
Tabiki en başta PC (macOS olması şartmı ? + sı - si nedir bilmiyorum?)
ses kartı (enstrüman olarak midi klavye ve elektrik gitar kullanılacak)
hoparlör ( referans monitör şart mı yoksa kaliteli bir 5+1 vs kullansak olmaz mı ?)
daw(cubase düşünüyorum (?) )
Bias amp programını düşünüyorum ( gitarla pcyi nasıl sağlıklı evlendirebilirim cahilliğim var bu noktada da)
midi klavye
bilgi ve fikirlerinize açığım hatta ve hatta ihtiyacım var.
ayrıyetten bilmiyorum bir kıstas mı bir farklılık yaratır mı fakat hi-gain ton almak çalmak yapmaktan hoşlanıyorum.