HulkEkmek demiş ki:Selamlar.
Bir kaç sorum olacak yardımcı olan arkadaşalara şimdiden cok teşekkur ederim. Kafam epey karıştı cünkü.
Şimdi olaya en baştan gireyim en kolayı o olacak sanırım. Elimdeki amfiyi sattım ve üstünede biriktirdigim az miktardaki parayı koyunca 900YTL gibi bir meblağ yaptı. Simdi bir amfi almaya karar verdim lakin kafam o kadar cok karıstı ki ne yapacagımı sasırdım.
Düşündüklerimden bir kaçı:
:arrow: MG100HDFX Kafa -MG412A Kabin (2. el alıyorum cok temiz fakat)
:?: Aslında bu amfiyi bi kac studyoda kullanma fırsatım oldu. Fakat tam olarak emin değilim. Daha çok drive tonları ile ilgileniyorum alacağımın amfinin. FDD özelliği ile lambalı tonları 'yakalanabilir' deniliyor. Bi nebzede olsa beni tatmin edecek tonlar almayı istiyorum. Genelde LoG BLS dinliyorum. Tamam bu tarz bi ekipmanla onları yakalamak yanından geçmek mümkün değil ama insan bi parcasını calınca ' aa güzel oldu lan ' demek istiyor.
:?: Bu amfide size danışacağım şey ; Şimdi ben bu amfiyi aldım kullandım. İlerde lambalı bir kafa almaya karar verdim. Bunun kafasını elden cıkardım. Alacagım kafayı buna baglayıp adam akıllı peformans almam mümkün olur mu ? Bakıyorum genelde Marshall 1960 lar kabin olarak kullanılıyor ben buna bi JCM900 , Krank Rev , 5150 bağlasam nasıl performans alırım. İlla tekrardan yeni bir kabin mi almak zorunda kalırım.
Hatta bu ohm voltaj dalgasına bağlamam mümkün olur mu ?
:arrow: Laney LV200
Drive kanalında bir adet ECC83 Preamp valve bulunuyor.
Aslında fena değil ama :?
:arrow: Marshall AVT 50
Bu amfiden bir arkadaşımda var. Epey kurcaladım zamanında. Fakat bir tane OD kanalı var ve bence biraz melez olmus. Ne cok sert ne cok yumusak. O yüzden biraz şüphelerim var yinede görüsünüzü almak isterim.
Kafamdaki bazı seçenekler bunlar. Eğer sizin önerebileceğiniz git tünelde diyebileceginiz amfiler varsa 900YTL fiyat aralığında cok sevinirim. 2. elde olabilir ama lambalı olanların 2. eline cok sıcak bakmıyorum. Ama deneriz kurcalarız.Olabilir yani.
Evim gürültü yapmaya müsait. O nedenle rahatım. Keşke param yetsede lambalı bişeyler alabilsem ama mümkün değil. Suan üstüne fazla bişeylerde koyabilecegimi sanmıyorum. Dediğim gibi drive tonlarından güzel sıcak tonlar hafiften lambalı performansı alabileceğim bir amfi bakıyorum. Yardımlarınız için saolun.
Herkese çok teşekkur ederim.
900 ytl peşin paran varsa ve tercihlerinden anladığım kadarıyla marshall ağırlıklı düşündüğün için üzerini biriktirip yada kredi çekip ikinci el jcm serisi almak daha mantıklı en azından ömürlük amfi olur.geçenlerde bir arkadaş 1700 ytlye sıfır gibi jcm2000 tsl 100 aldı.yani aradaki fiyat farkı ve amfilerin kalite farkı düşünüldüğünde beklemeye değer diye düşünüyorum.en azından 900ytl cepte 😀