Amfimi? Ses kartımı?

ikisi bambaşka yol... mantıklı ya da daha iyi ya da kim döver diye bir şey yok
futbol mu basket mi demek gibi... spor işte, keyif aldığını oyna
yeni başlıyorsan her zaman amfi derim... gitarla, çıkardığın seslerle daha rahat bir etkileşim kurmanı sağlar, öğrenme sürecine destek olur
diyorsan ki iyi bir bilgisayarım var, monitor'lerim var o zaman kart alırsın muhtelif app'lerle kullanrsın o da bir yol

Arkadaşın da yazdığı gibi ikisi birbirinden farklı fonksiyonda ve bağımsız nesneler. Şahsi kanaatim kişisel pratik anlamında amfi kesinlikle olmalı, muadilleri ile yürümüyor. Kayıt, aranje, mix, vs. işlerine gelince de ese kartı olmadan olmuyor. Bu dediklerim olsa bile taşıma su ile değirmen hesabı. Genelde bir algı var ses kartı amfiden uygun bu sebeple bunu al diye, ses kartı da yanında uygulama ve hoparlör ister (hifi yada referans monitör). Bunları da hesaba katınca aslında ikisi de birbirine göre maddi anlamda avantajlı denemez.

Kayıt için ses kartı, studyo veya sahnede amfi. Evde de amfi olur düşük watlılardan ancak ben bangır bangır çalmayı seviyorum diyorsan ses kartı+kulaklık ile bu çözülebilir. Fakat soruna yanıtım ikisi de olmalı.

Bilmene gerek yok. Kimse triplere falan da girmiyor. Bu konuda açılmış onlarca yüzlerce başlık var biraz onlara göz atsan bile yeter.

Biraz mantık uydur. Ama laptopun cücük hoparlöründen nasıl bir ses almayı bekliyorsun? Müzik dinlerken bile sesi açınca (ki çok ses vermez de) seste bozulma çatlamalar oluyorken, elektro gitarı bağlayınca neler olacağını bir düşün.
Ayrıca ses kartı işine girersen harici hoparlör satın almak lazım.
Yukarıda arkadaşlar düzgün ve kaliteli ses için en az 8 inçlik hoparlör lazım demişler.
Laptopun içindeki hoparlör yarım inç bile yoktur.

Son düzenleme:
Bilmene gerek yok. Kimse triplere falan da girmiyor. Bu konuda açılmış onlarca yüzlerce başlık var biraz onlara göz atsan bile yeter.

Biraz mantık uydur. Ama laptopun cücük hoparlöründen nasıl bir ses almayı bekliyorsun? Müzik dinlerken bile sesi açınca (ki çok ses vermez de) seste bozulma çatlamalar oluyorken, elektro gitarı bağlayınca neler olacağını bir düşün.
Ayrıca ses kartı işine girersen harici hoparlör satın almak lazım.
Yukarıda arkadaşlar düzgün ve kaliteli ses için en az 8 inçlik hoparlör lazım demişler.
Laptopun içindeki hoparlör yarım inç bile yoktur.
Kusura bakma sinirliyken yazmışım mesajı 😀 ama ben nerden biliyim hangi hoparlör daha güçlü yada değil o yüzden sormuştum ama şaka yapıyormuşum gibi bi tavır takındığınızdan öle yazmışım herhalde.

Geri