Ufak bir düzeltme, bilgisayar üzerinde de gayet yeterli bir gitar tonu elde etmek - hem de gecikmesiz - mümkün. Ses kartının çok kaliteli olması da şart değil, özel sürücülerle (kx project) SoundBlaster Live'da bile iyi bir işlemciyle 5 ms gecikmeyle efektler kullanılabilir. Ben şu anda SB Audigy2ZS Platinum Pro ile Creative'in ASIO sürücüsünü kullanarak 2.33 ms gecikmeyle çıtırtı-pıtırtı olmadan Cubase'de canlı gitar çalabiliyorum.
Önerebileceğim kaliteli plug-in'ler şunlar :
1. SimulAnalog JCM900, TubeScreamer, Fender Twin simülasyonları inanılmaz başarılı ve beleş.
2. Amplitube gayet güzel bir plug-in
3. Izotope Trash aşmış bir simülasyon. Fuzz-face'den Silicon ya da Germanium transistörlere, tüplere, 40 değişik kabin tipine kadar inanılmaz geniş bir skalası var.
4. Native Instruments Guitar Rig'i inceledim, ağır distortion tonları dışında başarılı ve çok değişik efektleri olan bir plug-in (ya da standalone). Bir nevi gitar için Reason.
Bu arada bir Expression Pedal'ı MIDI ile bağlarsan Amplitube'da ya da Guitar Rig'de gerçek zamanlı wah çalmak da mümkün. 8O
Önerebileceğim kaliteli plug-in'ler şunlar :
1. SimulAnalog JCM900, TubeScreamer, Fender Twin simülasyonları inanılmaz başarılı ve beleş.
2. Amplitube gayet güzel bir plug-in
3. Izotope Trash aşmış bir simülasyon. Fuzz-face'den Silicon ya da Germanium transistörlere, tüplere, 40 değişik kabin tipine kadar inanılmaz geniş bir skalası var.
4. Native Instruments Guitar Rig'i inceledim, ağır distortion tonları dışında başarılı ve çok değişik efektleri olan bir plug-in (ya da standalone). Bir nevi gitar için Reason.
Bu arada bir Expression Pedal'ı MIDI ile bağlarsan Amplitube'da ya da Guitar Rig'de gerçek zamanlı wah çalmak da mümkün. 8O