Amplitube 5 Kayıtları Efektsiz Alıyor

Twix

Yusuf Eymen
Herkese iyi forumlar. Elektro gitarda yeniyim ve bir kuzenimden amfi yerine ses kartı almam gerektiği tavsiyesini aldım. Bunun üzerine yanında ücretsiz amplitube 5 SE olduğu için IRıg usb ses kartını tercih ettim. Canlı şekilde sesi efektli alabiliyorum fakat kayıt alırken sadece yalın sesle kaydediyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Herkese iyi forumlar. Elektro gitarda yeniyim ve bir kuzenimden amfi yerine ses kartı almam gerektiği tavsiyesini aldım. Bunun üzerine yanında ücretsiz amplitube 5 SE olduğu için IRıg usb ses kartını tercih ettim. Canlı şekilde sesi efektli alabiliyorum fakat kayıt alırken sadece yalın sesle kaydediyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Olması gereken aslında bu. Yalın ses yani gitarın direkt kendi sesi ile kaydolur ve bu kayıt edilen kanaldaki amfi simülasyonu (fx/eklenti) ile ses işlenir ve efektli hale gelir. Yapılan kayıtta daha sonra ton değişimi yapabilmek ve temel ses düzenlemesi için en sağlıklı yol bu. Sesi işlenmiş/efektli olarak kaydettiğimizde beğenmediğimiz yeri düzeltmek sağlıklı olmaz.

Aslında şöyle anlatsam daha iyi olur ampli tube 5 üzerinde kayıdı açtığımda efektli şekilde geliyor fakat bilgisayara indirip dosya olarak açtığımda yalın ses veriyor yada yayın açtığımda karşı tarafa yalın ses gidiyor

Geri