_________________________________________________________________matis demiş ki:Merhaba, arkadaşların yazıklarını konusundaki endişelerimden dolayı Yıldırım firmasını aradım ve sordum. Böyle bir durum olmadığını söylediler. Böyle bir durumun mümkün olmadığını söylediler. Bu modellerin esas üretimi notebook vb. değerli elektronik cihazların rahatlıkla kullanılmasını sağlamakmış...
Ürünün içerisinde zaten trafo olduğunu söylediler.
Bunun üzerine ürünün içini açtım ve gördüm. İçinde küçük bir trafo var....Dileyen arkadaşlar açıp içindeki trafoyu görebilir....
Ayrıca, elimle kısa devre yaptım 5 Dakika Kadar. Aletlerimde hiç bir sorun olmadı..6 tane BOSS analog pedal ve GCB95 var...Hiç bir şey olmadı...Aletin üzerindeki LED KISA DEVRE OLDUÐU ZAMAN DÜŞÜK SEVİYEDE UYARI SİNYALI VERİYOR...herhangi bir kısa devre durumunda....
Model Konusuna gelince 2500 Modelinde 9V adaptör aldığınız da ürün kodu 2509 oluyor. Yani kutu üzerindeki modelde 2509 yazıyor.
Saygılar-Sevgiler...
al_capone demiş ki:bugün akşam saatlerinde yıldırımın dükkanı bulmaya gittim ...
tünelden inerken aşağı doğru ara sokak bir elektirikçiye adres sormaya girmişken sorıyım bir şu adaptör mevzusunu dedim, adam da sağolsun benim aklıma takılan bütün sorulara içtenlikle ,ayrıntılı cevap verdi...ki bunu kendi ürününü pazarlama adına değil tamamen yardımcı olma adına ..hatta daha fazla nerelerden araştırabileceğimi sormadan o "istersen selanik pasajından yaptırabilirsin, hem hazır almandan daha iyi;bir problkem çıktığında rahat olursun" yıldırım elektroniğin switch mode adaptörlerini sorduğumda ise kaliteli olduğunu bir sorun çıkmayacağını belirtti ki
mevzu önceden konuşulduğu üzere kullanılacak pedalların toplam amperin den fazla olması gerekiyor aletin..yani 200mili amperden 3 pedalınız varsa 1 amper idealdir...trafo mevzusu ise bazılarının abarttığı kadar sorun yaratmaz gibimiş, ki o adaptörlerinde bozulması karşılığında çıkacak masraf adaptörün yani trafonun fiyatına denk geliyormuş..cep açısından da uygun gibi görünüyor bu yeni ürünler...bu arada dükkanı bulduğumda kapalı olduğunu belirtiyim akşam 7den sonra dolaşılmaz oralarda tabi 🙂
not:ayrıca kadıkoyde yazıcıoğlunda bir dükkanda yine hikayeyi anlattığımda onlar da bi swtch mode adaptör gösterdiler, görünüş olarak yıldırım switche benzese de ve fiyatıda 11 dolar olsada çin malı olması bir o kadar itici geldi bana 🙂
adaptörden pedal ihtiyacı olduğu kadar akım çeker. örneğin 1A lık adaptöre iki pedal bağlarsan pedallar 200mA lık ise her pedal 200mA lık akım çeker. top:400mA kullanırsın.adaptörü setupın toplam akımını düşünerek böl.xyloggg demiş ki:slm ben de bir şey sormak istiyorum ben örneğin 1 amperlik akım veren güç kaynağını iki pedala bağlasam her pedal istediği kadar mı akım çekiyor yoksa pedal sayısına göre amper bölünüyor mu? cevaplar için şimdiden teşekkürler
Standart adaptörlerin dışı eksi (-) içi (+) iken , nedense, hemen hemen tüm pedallar bunun tam tersi çalışan adaptörleri kullanıyorlar. Sebebini bilmiyorum. Ama çözümü çok basit. Yapılması gereken adaptörün ucunun söklülüp tamamen ters şekilde bağlanması. Lehim aletiniz varsa maliyeti 50 kuruştur.merhabalar arkadaşlar yıldırım adaptörü dün aradım bi kaç güne temin edicem setupım vox bulldog dist. MXR super comp Dunlop cgb95 crybabydir. Pedalların tümünün şeması bu (+)-----------(.-------------(-) sanırım iç + dış - ? buna göre uç yaptırıcam bundan dolayı danışmak istedim şimdiden teşekkürler..