Ben de aynı amaçla denedim bu işi, analog setup'ı gerekirse nasıl miksere en basit şekilde bağlarım diye, tatmin de oldum IR loader ile. Ama daha iyisini duyana kadar sürüyor insanın tatmini bu konularda 🙂 Yine de IR loader, cab simulator, power amp simulator vb. şeyler bence bir nevi EQ. Hadi power amp simulatorlerde dinamik bazı etkiler simüle edilebiliyordur belki ama en azından IR işi bugünkü teknolojisi gereği lineer, o yüzden çok da takılmıyorum. Sinyal bu pedaldan yeterince güçlü çıktığı ve bir nevi EQ/ambians etkisi de eklendiği için cılız kalmıyor. Zaten analog pedallarla dinamik etkiler de oluşuyor IR'ye gelene kadar. Sesi beğenmezsek o IR değil bu IR'yi yükleriz ve illa ki güzel bir ses alınır bence.
Fikirlerim de biraz marjinal ve kaba zaten bu konularda... Gitar ve amfilerdeki vintage reissuelar bir yana, çoğu yeni icadın da ticari etkileme numarası olduğunu düşünüyorum. Amacım her zaman basit ve değişmeyen bir setup ile hızlıca çalmak oluyor. Manyetik farkları, ağaç, gövde falan filana da çok takılmadım hiç bir zaman. Hani şaraptan anlayayım diye zorlarsın, yine de hepsi güzel gelir ya 🙂 En çok hangi penayla daha güzel ses çıktığına kafa yordum. Elimdeki her gitarı seviyorum, her amfiyi beğeniyorum öyle ya da böyle. 2x12 kabinimi kendim yaptım çam ağacıyla o bile çok güzel geliyor başka birşey aramıyorum 😁
Neden uzun yazdım bu kadar? Evet ben denedim iyi sonuç aldım diyorum ama çok da referans olur muyum size bu genel kanaatkarlığımla, onu da pek bilemedim aslında...