Hiç uğraşma bir tane dd-6 veya dd-7 al bütçe varsa. İkinci el veya sıfır. Tonunu süsleyen Carbon Copy gibi bir analog delay daha sonra alırsın. Joyo'ların çöp olacak, amfin ayarında pedallar değil.
Amfi ayarında delay pedalı nasıl olur? Bir efekt pedalından bahsediyoruz. Joyo veya herhangi bir marka farketmez hangi pedalın tonu hoşunuza giderse onu tercih edebilirsiniz. Digital ve analog delay konusunda deneyip beğendiğinizi alın derim. Analog delaylerdeki tonu temiz değil ise kirlidir diye yorumlamak yanlış olur. Şahsen yerine göre ikisinide sevdiğim için modeler bir pedal kullanıyorum. Dijital bir pedal ancak analog echo modülasyonu oldukça başarılı. Özellikle drive kullandığım solo tonlarında analog çok daha hoşuma gidiyor. Dediğim gibi zevk ve tercih meselesi. En güzeli denemek bol bol dinlemek. İnternette hepsi hakkında bolca kayıt mevcut.
Pedala çöp diyemezsiniz demedim zaten. Sadece bu pedalları sizin gibi deneyip, kullanan ve beğenen de insanlar var. O yüzden bir gerekçe göstermeden ''çöp olacak'' diyip kenara atıp insanları yanlış yönlendirmeyelim. Zevk meselesinin de adı üzerinde zevk meselesi ona ne yazik ki siz karar veremezsiniz. Maksadım bir tartışma yaratmak değil sadece yanlış yönlendirmeye sebebiyet vermeyelim.Joyo delay pedallarını ben denedim ve rahatlıkla çöp diyebiliyorum. Zevk meselesi falan denecek kadar bile iyi değiller 🙂
Yaklaşık 10 adet delay pedalı alıp satmamdan sonra bu joyo delayi Cihan Düşmez'in tavsiyesiyle aldım ve inanılmaz. Hiç kapatmadan sürekli açık tutuyorum ve son derece memnunum. Memnuniyetimden dolayı ts-808 klonu vintage overdrive pedalını da aldım ve o da çok çok iyi çıktı. Drive kısık volume yüksek şekilde sürekli açık tutuyor ve clean boost yaptırtıyorum. Tek kelimeyle mükemmel..
Bu videoda hem delayi hem de drive pedalını kullanıyorum.
Buradaki olay compander kullanmayan delay'dir. Companderless diye aratırsanız bu tür delay'leri bulursunuz. En hoşuma giden örneği Catalinbread Montavillian, tabii çok ucuz bir alet değil. Marshall EH-1 bende de vardı, çok iyi tasarlanmış bir alet.Benim delay'de dikkat ettiğim bir şey de sesin çat diye kaybolmaması, yavaş yavaş ayrılacak sahneden böyle.
peavey classic30 da metalmuff gt2 bb2 ve blacksecret kullanıyorum. normal flashback almayı düşünüyorum genelde drivelı sololarda kullanıyorum delayi. ne dersin hocam? dd3 mü alayım yoksa flashback mi? carbon copyde çok başarılı ama fiyat olarak bütçemiş üstünde. ve flashback düşünmemin sebebi tape echo ve loop özelliği. yukarıdaki cevabında analog dijital falan çok üstüste gelince kafa karıştırdı biraz ondan sorma gereği duydumAçıkçası bossun dd3-6-7 si flashbackin x4-alter ve normalini analogun carbon copy sini defalarca alıp denedim analaog dijital kimi için aynıdır ama arada çok fark var bana göre tartışmaya ve dataya girmeden cleanlerde dijital drivelarda ise analog ...dijitalde normal flashback, analog da da ehx Memory man imkan yoksa da Memory boy tavsiye ederim.