Andy Timmons’tan Gary Moore The Loner yorumu

Hehehehe🙂
Zaten başlığı gördüm de, aklıma açtığım eski başlık geldi, ben de orada başka bir versiyonu paylaşmıştım; Timmons'ı da bayrağı devralan üstad ilan etmiştim 🤣
Şu adamın Ibanez gibi kazma bir firma ile çalışması ve vintage ruhtan bu kadar uzak bir imza modeli olması çok enteresan. Ibanez herhalde gönlünü hoş tutmak için 9 takla atıyordur, ama bossa çaldığı videolarda Fender Strat kaçamağı yapıyor yanlış hatırlamıyorsam.
Eski imza modelleri olan AT200 ve AT300 çok şık gitarlardı. Bu elindeki "Kara Fatma" (ATZ300 imiş) gerçekten çooook çirkin bir gitar. Bir diğer ilginç olan da pek çok blues-rock gitaristinin burun kıvıracağı fabrikasyon DiMarzio manyetiklerle adamın inanılmaz tonlar çıkartıyor olması.

Andy timmons çok güzel,farklı bir karakter katarak parçayı icra etse de nedense hep biraz kulağa batan "kırçıllı" bir ton duyuyorum.Bu parçayı bir süredir vakit buldukça çalıştığımdan özellikle intro bölümünde Gary Moore'un şahsına münhasır bendleri karakterize ederek yansıtmasını taklit edebilmek gerçekten çok zorlayıcı olabiliyor.Bundan ötürü bu parçanın girişi genelde çalındığını pek görmüyorum.Andy kendi yorumunu katarak çok güzel icra etse de Gary Moore dışında başkasından dinleyince bir noksanlık varmış gibi hissediyorum.Parçanın kendisi de sol minörde sanırsam,geniş ve epey melodik olduğu halde sıkmadan dinlenebilen oldukça iyi bestelenmiş zamansız bir eser olduğunu düşünüyorum.

Ben mi yanlış dinliyorum ama sanki şarkının neredeyse ortasına kadar bateri ile pek anlaşamıyor AT. Bir de bu kırçıllı tonun DiMarzio' nun büyük etkisi var diye düşünüyorum ve bu tonu çok seviyorum. Ayrıca insan Signature gitar yaptıracak ise neden siyah iğrenç basit bir gitar yaptırır anlamış değilim. Sanki biraz "ya hacı bizim torun bu gitarı seviyor al biraz çal da gönlü olsun signature falan deriz hehe" diye verilen bir gitar gibi.

Ben mi yanlış dinliyorum ama sanki şarkının neredeyse ortasına kadar bateri ile pek anlaşamıyor AT. Bir de bu kırçıllı tonun DiMarzio' nun büyük etkisi var diye düşünüyorum ve bu tonu çok seviyorum. Ayrıca insan Signature gitar yaptıracak ise neden siyah iğrenç basit bir gitar yaptırır anlamış değilim. Sanki biraz "ya hacı bizim torun bu gitarı seviyor al biraz çal da gönlü olsun signature falan deriz hehe" diye verilen bir gitar gibi.
Parçanın orijinalinde canlı davul namına birşey yok, bütün albüm drum machine yanılmıyorsam. O yüzden bir sıkıntı var partiler anlamında, üzerine bir de bazı talihsizlikler eklenmiş. Eğer yanılmıyorsam, davulcu "koşuyor", Timmons tempoyu beğenmeyip hızlı bulduğu için (tahminim..) şöyle bir ters bakış atıyor, kendisi temaya girince (01:13) bariz bir biçimde "çekiyor" metronomu ve giderek istediği tempoya kadar düşürüyor sanki.
Böyle bir performans için çok talihsiz ama işte ne yaparsın🙂 "Groove" ve uyum denilen şeyler biraz böyle, olmadı mı olmuyor. Aynı şekilde basçının da vurguları sanki tam oturmuyor; "tight" gelmiyor. Davul hanyada, baslar Konya'da gibi bir durum var.

Şu versiyon çok daha iyi bu anlamda:

Andy timmons çok güzel,farklı bir karakter katarak parçayı icra etse de nedense hep biraz kulağa batan "kırçıllı" bir ton duyuyorum.Bu parçayı bir süredir vakit buldukça çalıştığımdan özellikle intro bölümünde Gary Moore'un şahsına münhasır bendleri karakterize ederek yansıtmasını taklit edebilmek gerçekten çok zorlayıcı olabiliyor.Bundan ötürü bu parçanın girişi genelde çalındığını pek görmüyorum.Andy kendi yorumunu katarak çok güzel icra etse de Gary Moore dışında başkasından dinleyince bir noksanlık varmış gibi hissediyorum.Parçanın kendisi de sol minörde sanırsam,geniş ve epey melodik olduğu halde sıkmadan dinlenebilen oldukça iyi bestelenmiş zamansız bir eser olduğunu düşünüyorum.
Moore'un kişisel bağı var burada, sadece bestecisi olduğu için değil, parçayı ithaf ettiği kişi yüzünden (vatandaşı, Thin Lizzy'nin efsane ismi Phill Lynott). Adam zor bir kişilikti ve Moore'un kariyerine katkısı büyük olduğu gibi, muhtemelen bir tür aşk-nefret ilişkileri vardı. Öldüğünde çok etkilenmiş olmalı.
Gary Moore Thin Lizzy dönemi sonrasında Ozyy'den gitaristlik teklifi almış, neden reddettiğini açıklarken (mealen söylüyorum) "Phill gibi bir karakterden zaten yeni kurtulmuşum, ardından böyle bir şey yapamazdım, solo kariyerime odaklanmak istiyordum" diyor.

Bateriste gerçekten şiddet içerikli mesaj yazmak istedim. Çaldığın adam Andy Timmons ise seviyen bu olmamalı yahu. Resmen ortamdaki 2. gitarcıyı bateriye oturtmuşlar desem yeridir.
Ek olarak yaşlı Andy Timmons’dansa genç Andy Timmons beni hep daha çok heyecanlandırıyor.
"Phill gibi bir karakterden zaten yeni kurtulmuşum, ardından böyle bir şey yapamazdım, solo kariyerime odaklanmak istiyordum" diyor.
Out in the Fields klibini ilk defa izlerken kim lan bu herif diye bi aratmıştım. Keşke her şarkısında bu herif de olsaymış demiştim...

Tamam belki adam dümdüz siyah seviyordur anlarım da, kardeşim senin bir gitar tech 'in de mi yok?! Gövde yağdan kirden görünmüyor yav, bi bez vuramadınız mı 🤤

performans belli ki biraz emrivaki olmuş sanki adamı yakalamışken baba çalsana bak davulcu da var demişler 🙂
gitar da leş, bedava versen alır mıyım bilemedim cinsten
ama Andy babanın parmaklara odaklanıp keyfini çıkarmak lazım... kolay kolay bir Gary daha gelmez

Tamam belki adam dümdüz siyah seviyordur anlarım da, kardeşim senin bir gitar tech 'in de mi yok?! Gövde yağdan kirden görünmüyor yav, bi bez vuramadınız mı 🤤
performans belli ki biraz emrivaki olmuş sanki adamı yakalamışken baba çalsana bak davulcu da var demişler 🙂
gitar da leş, bedava versen alır mıyım bilemedim cinsten
ama Andy babanın parmaklara odaklanıp keyfini çıkarmak lazım... kolay kolay bir Gary daha gelmez
Yav asistan tshirtüne silsin bari o da mı yok 😀
Demek ki neymiş? Gitarda siyah renk, lekeyi-kiri saklamazmış. Yaa...
Bir ezberi daha bozmuş olduk.
Forumun gitar literatürüne katkıları sürecek. 🤣

Nurkan Renda daha başarılı bu arada. Ayrıca Andy nin akortu yok

Sarkazm var da ben mi kacirdim acaba dedim. Evet. İşte bu yüzden bizden bir Andy Timmons çıkmaz. Bizimkiler çok iyi akort yapıyor. Diğerleri onlari kıskanıyor.
Andy Timmons bir youtube gitaristi DEĞİL. O performanstaki amaç da "The Loner"ı nota nota coverlayıp onun ders videosunu çekmek DEĞİL.
Andy Timmons, Gary Moore'dan "The Loner"ı yorumluyor.
İkisi arasındaki fark mı ne? Tek sözcük: KARİYER.

Son düzenleme:
Bu akort yapamayan Andy var ya... Aşağıdaki videoda Carlos Jobim'in Chopin'in bir akor dizisi üzerine yazdığı ünlü bossa parçası "How Insensitive" de temayı armonikler ve vibrato kolu ile çalıyor. Öyle kabiliyetsiz, öyle ton sağırı bir adam yani.

Hep yabancı hayranlığı olmasın bizde de iyi işler yapanlar var…. Kafasını bazen anlamak ve evet bazen hak vermekle beraber hani biraz ne dediğini de bilmek lazım. Yoksa global markalar karşısında kendini henüz ispatlamamış hatta bizden başka yerde adı duyulmamış Togg için yeauvv yeğenim Tesla’dan iyi diyen emmi oluruz.
Üstte de yazılmış burada performans yarıştırılmıyor, ha NR karşısına otursa belki Andy ile güzel güzel çalar da bilemem ama konu o değil 😁

Geri