Andy Timmons’tan Gary Moore The Loner yorumu

Hep yabancı hayranlığı olmasın bizde de iyi işler yapanlar var…. Kafasını bazen anlamak ve evet bazen hak vermekle beraber hani biraz ne dediğini de bilmek lazım. Yoksa global markalar karşısında kendini henüz ispatlamamış hatta bizden başka yerde adı duyulmamış Togg için yeauvv yeğenim Tesla’dan iyi diyen emmi oluruz.
Üstte de yazılmış burada performans yarıştırılmıyor, ha NR karşısına otursa belki Andy ile güzel güzel çalar da bilemem ama konu o değil 😁
Ben zaten Nurkan Renda'nın bir Timmons videosunun altına "Ben daha iyi çaldım, senin akordun bozuk" gibi saçma şeyler yazacağına kesinlikle inanmam. Renda da (hafızam beni yanıltmıyorsa) doktoralı müzisyendir ve gerçekten çok iyi bir gitarist.

Bir kez daha "şeyh uçmaz, mürid uçurur" şeklinde özetlenebilecek bir cehalet vakası ile karşı karşıyayız.
Fikir beyan etme özgürlüğü ile o fikrin geçerli olduğu gösterebilmenin apayrı şeyler olduğunu umarım birgün biz de anlayacağız.

Yabancı hayranlığımız yok ama “Coğrafya kaderdir” olgusunu bizim müzik piyasası,hele ki rock camiası da iliklerine kadar hissetmiştir.

Ülkenin özellikle 1950 lerden sonra fırtınalı,değişken hayat yapısı,sosyo-kültürel anlayışı ile ülke de üretilen hiç bir şey PR yapamamıştır.Evet çok iyi gitaristlerimiz oldu,gerek alıcı kaynaklı,gerek halkın gereksinimleri,gerek kendi hataları ile hiç biri yurtdışına açılamamış.

Ben burda en büyük etkinin ülkenin eğitimsizlik ,sosyo kültürel yapının ve siyasal sorunlarının olduğunu düşünüyorum.

Konu Loner dan buralara geldi ama,Rock müziğinin özellikle bizlerin yaş gruplarının dünya dan göçmesi ile daha da yok olacağını düşünenlerdenim.

Yabancı hayranlığımız yok ama “Coğrafya kaderdir” olgusunu bizim müzik piyasası,hele ki rock camiası da iliklerine kadar hissetmiştir.

Ülkenin özellikle 1950 lerden sonra fırtınalı,değişken hayat yapısı,sosyo-kültürel anlayışı ile ülke de üretilen hiç bir şey PR yapamamıştır.Evet çok iyi gitaristlerimiz oldu,gerek alıcı kaynaklı,gerek halkın gereksinimleri,gerek kendi hataları ile hiç biri yurtdışına açılamamış.

Ben burda en büyük etkinin ülkenin eğitimsizlik ,sosyo kültürel yapının ve siyasal sorunlarının olduğunu düşünüyorum.

Konu Loner dan buralara geldi ama,Rock müziğinin özellikle bizlerin yaş gruplarının dünya dan göçmesi ile daha da yok olacağını düşünenlerdenim.
Esntrüman/müzisyen becerisine dayalı, "müzisyen müziği" olarak tanımlanan yaklaşım genel olarak zayıf kalıyor kimi toplumlarda. Çoksesli müzik kültürünün zayıf olmasıyla da ilgili.

Bu anlamda rock-metal de çok "dirençli" değiller. Yani sulandırılmaya müsaitler ve kendimize benzeterek dejenere ettiğimi, bizim uydurduğumuz alt türler var. Bu numarayı caza çekmek daha zor. Müziğin kendisi belli bir standardı dayatınca, müzisyen de ister istemez kendini geliştirmek zorunda kalıyor. "O cazlar-o blueslar beni mahvediyor" diye sızlanan kafalar da bunun ispatıdır. Mahvediyor seni, çünkü onu kendine benzetip içini boşaltamıyorsun. Dümdüz altyapılar üzerine yaptığın nağmeli atarlanmalarını o dinleyici kitlesine sanat diye yutturamazsın🙂

Kendini rock-metal ile sınırlayan müzisyenin ne yazık ki fazla seçeneği yok bu noktada, ya popülizme prim verecek ya da yalnız kalacak. İş sağkalım-ekmek parası noktasına gelince de sonuç belli.

Ecnebi için nasil bağlama çalan ülkece dinlemiyorsa bizim için de gitar öyle. Çok da kasmamak lazım eğitim falan, eğitimli insanların çoğu blues rock mi dinliyor ülkede.

Sarkazm var da ben mi kacirdim acaba dedim. Evet. İşte bu yüzden bizden bir Andy Timmons çıkmaz. Bizimkiler çok iyi akort yapıyor. Diğerleri onlari kıskanıyor.
Andy Timmons bir youtube gitaristi DEĞİL. O performanstaki amaç da "The Loner"ı nota nota coverlayıp onun ders videosunu çekmek DEĞİL.
Andy Timmons, Gary Moore'dan "The Loner"ı yorumluyor.
İkisi arasındaki fark mı ne? Tek sözcük: KARİYER.

Öyle kariyersiz falan demeyelim ama.
Koskoca John MELLENCAMP, Yaşar KURT' un Korku şarkısındaki Nurkan RENDA'nın gitarlarından esinlendi bi kere... 😀

Geri