Buraya yazanlar ben de dahil %90 (oran verdim yine iyiyim) amfileri denememiş olacak. Amfi, çıplak kulak işidir bana göre denenmesi gerek. Video işleri pek sağlıklı değil, sadece kafada bir yol belirler o kadar. Eğer, videoya bakılıp fikir edinilecekse direkt amfi+gitar arada pedal/kayıt programlarıyla iyileştirme vs. işine girmemiş videolara bakmakta fayda var. Ola Englund bu konuda Coca-Cola reklamı gibi; zero çok güzel, light da süper, normal-şekerli zaten klasik kırmızı kutuda hepsinden güzel, şişe kola zaten favorim tadında... yani hiçbir amfiyi incelemeyen, negatif yönlerini de belirtmeyen ve ayırt etme konusunda kafadan sınıfta kalan videoları var. MG15=Engl screamer=Blackstar ht 5=Peavey 6505+ denklemini sağlayan tonlar yani. Bunun realitede hiçbir anlamı yok. Diğer başlıkta tartışıldığı gibi 6505+ ile de seri olarak alakası olmayan bir alet kağıt üstünde öyle en azından. Çünkü devre şeması, lamba sayısı ve cins vs. tamamen farklı. Peavey, 20 wattlık yeni bir alet üretmiş gözüyle bakılmalı bana göre. Bir de ne kadar peavey videosu gördüysem clean kanal olayı direkt geçiştirilmiş. İnsan bir anlatır de mi ? Süs mü bu ? Tamam, high gain amfi de clean kanal nasıl bir bileydik iyidi.. Diğer başlıkta yine bununla ilgili şeyler yazmıştım. Randall hoş bir firmadır bence f/p oranı fena olmayan aletler yapıyordu en son. Şu ara takip etmediğim bir marka olduğu için bu modeline yorum yapmak sağlıklı olmaz. Ben, bir ara bu aleti de 2. elde satan görmüştüm. Hayal meyal aklımda kalmış satan kullanan varsa yazar diye tahmin ediyorum.
Bir de üretim yerleri Çin. (Randall da Çin diye biliyorum.) Bu, belki artık çok fazla bir şeyi etkilemeyebilir ama bazen üretim yeri Çin olup parça kalitesinde düşme olabiliyor. Misal, Fender EVH serisi de Çin'dir ama Amerikan mallarıyla fiyatı ve kalitesi kafa kafayadır. Bu iki amfi de bu yönden durum nasıl bilmiyorum. İşçilik ve devre-malzeme kalitesi yönünden. İçinin açılmış, kurcalanmış videoları varsa fiziksel olarak onları da görmek yarar sağlar. Burada Çin-USA farkı bence kullandıkça ortaya çıkıyor. Çin yapımları, 3-5 sene (ya da 1-2 sene) içerisinde arıza,sorun verirken usa/alman/ingiliz yapımları 20 sene de geçse "genelde" taş gibi olduğu yerden devam ediyor. Günümüz gitarlarının ve amfilerinin en büyük sorunu da bence bu yani süreklilik. Özellikle bu yüzden neredeyse tamamen çin'e kaymış marka ve model üretimlerinin 3-5 sene içinde ne olacağı konusunda şüphelerim var. Bu, " Ben, 1 sene sonra yine başka amfiye bakarım" diyen adam için pek de önemli değil tabi ki.