Antelope Audio Zen GO

ciktigi zamandan beridir Universal Audio volt 176dan sonra basliktaki urunu aldim birkac ay evvel. biraz tecrubem olustu paylasmak istedim. oncelikle sinifi icinde volt' u tercih ediyoum halen diger rakiplerine kiyasla ancak tecrube edinmeyi seven biriyim ve degisim istedim yine.

oncelikle ilk aldigimda bocaladim zira bir ogrenim sureci var, neredeyse bir mikser ile geliyor ve surekli online olmak zorunda bu mikser. (tourdaki gibi komplike degil elbette ancak ben daha onceden tak calistir volt kullandigim icin tecrubem yoktu) neyse biraz zaman gecirip, youtube uzerinden video mesaisi de yapinca ne nasil yonlendiriliyor cozulebiliyor benim gibi mikser tecrubesi olmayan biri icin bile.

software kismi bu tip cihazlarda biraz estek kostek gordugum kadariyla, herkes apollodan sikayet etmis bu konuda, antelope da keza ayni. cihaza reset atmam gerekti bir kac kez, gidip sitesinden eklenti aldim, onu tanitirken komple coktu bilgisayardaki yazilim bu sefer.... gibi gibi biraz bogusma var ancak hardware kismi ciddi anlamda iyi yapilmis. mesela pahali preamp cipleri kullanilmis ki ust seviye hifi urunlerde kullaniliyor ornegin. bu konuda ua da cok iyi, simdi elimde yok ama kullanirken bakmistim, giris cikislara kadar bilindik kalburustu markalar terccih edilmis. son noktada ikisini kiyaslarsam (apollo denedim onun icin de gecerli bu) antelope gitar sesisini cok daha temiz iletiyor ancak bu temizlik dijitalize degil kesinlikle, hatta daha organik duyulabiliyor gitar pluginleri icin. apollo elimde yok gecikmesine kendi bilgisayarimda bakamadim ancak 128 bufferda volt 3.4ms, antelope 2.7ms aldim. dspde 'neredeyse' hic gecikme olmadigini soyluyor ancak ben bir fark hissedemedim. neredeyseden kasti neyse bilemiyorum. kulaklik cikisina gelecek olursam, volta gore daha basarili, orta seviye harici kulaklik amfileriyle benzer kalitede diyebilirim. dusuk empedans iemler ile de hd660s2 gibi guc isteyen kulakliklarla da gayet net, renksiz ve guclu duyum aldim. hoparlor icin yorum yapmam yersiz olur zira harici bir amfi ve pasif hoparlorler kullaniyorum.

yazilim paketine gelince, gitar icin guzel bir paketle geliyor. amfiler overloud destekli. zaten kalitesi malum. ben sadece amfiyi buradan alip diger efektleri neural dsp ile kullanarak kendime uygun bir engl soundu alabildim, epey basarili oldugu kanisindayim. onden uygulanmis eq isime cok yariyor yine buradan. bir de tape saturator kullaniyorum biraz cabinin duzensiz hareketini almak icin ekstradan onu aldim bir tek. uygulamalarin kalitesi native ua ile benzer bana gore, a mi be mi secemem.

ekran kullanisli ancak cok ta basarili degil. onun yerine apollo gibi daha fazla tus koysalarmis kontrolu daha kolay olabilirmis, bu one knob cozumleri biraz garip geliyor bana.

netice, fiyat yuksek, buraya kadar cikmisken arturia ve indirimde apollo da bakilabilir. rme apogee falan hic denk gelmedim bu fiyat bandinda. ben epey indirimde bulup aldim, ssl ile arada az bir fark vardi, ic mimarisi itibariyle bu yonde tercih yaptim. musteri iliskileri benim icin onemli husustur, bu konuda da gayet iyiler. uygun fiyata bulunursa incelemeye deger.

Geri