Sanırım John'un olduğu albümlerdeki sound değişimi müzikaliteyi çok gölgeledi. E tabii kulak alışkanlığı olunca aniden değişen sounda uyum sağlayamıyor insan. İlginçtir, birbirine yakın zamanda çıkan Metallica 91, Testament Ritual, Overkill I Hear Black gibi albümler, sound yüzünden thrash etiketi arkasına saklanmış heavy albümler etkisi ve hayal kırıklığı yaşattı çok thrash dinleyicisinde. Bu dönem albümlerden aklımda ve kalbimde yer edinen sadece Testament The Ritual kalmış bende.Anthrax'a gelirsek, John'dan sanki yeterince de yararlanamadılar. Klasik sıkı soundlarının üstüne John çok rahat söylerdi halbuki. Hoş böyle konuşuyoruz ama, o dönem thrash gruplarının Metallica 91 etkisiyle şirketlerden ve prodüktörlerden baskı görüp görmediklerini, bu sound değişimine belki de gönülsüz gidip gitmediklerini de tam bilmiyoruz. Koskoca Kings X, Kingdom Come gibi sağlam hard rock gruplarını alternatif şebek gruplarına nasıl dönüştürdüklerini hala hatırlıyorum. İyi bir baskı olmadan o adamların öyle bir değişime gitmesi zordu diye düşünüyorum
Not: Mastadon, aramızda üç yaş varmış sadece. Seni bire bir tanımadığım için önyargıda bulunmak istemediğimden dolayı, kuşak farkının başına "muhtemelen" sözünü koydum. Takma adın o gruptan geliyorsa eğer, Mastadon fanı olmanın da iyi birikim istediğinin farkındayım 😉 30 yaş üstü iyidir, olgunluk oturmuşluk, çağıdır 🙂