Apple Lightning'i USB 3.0'a çeviren bir aparat ya da başka alternatif?

Herkese sağlıklı günler dilerim. Tuhaf bir sorunum var. Umarım doğru yere açıyorumdur başlığı.

Elimde Apple ürünleriyle uyumlu ikinci el olarak satın aldığım bir midi klavye var. Bu ürünün sadece Mini Din'den Lightning'e çeviren yani telefon ve tabletlerle uyumlu bir kablosu var elimde. Ancak ben bunu USB aracılığıyla Macbook'uma bağlamak istiyorum.

WhatsApp Image 2021-01-22 at 14.43.38 (1).jpeg

Elimdeki kablo bu. Orijinal Mini Din'den Usb'ye çeviren kablosu yurt dışı menşeili sitelerde 40 euro gibi saçma fiyatlara satılıyor. Ben bunu en uygun şekilde nasıl Mac'e bağlayabilirim?

Aslında işimi göreceğini düşündüğüm aparat lightningi usb 3.0'a çevirecek bir şey olması gerek ama piyasada böyle tek bir ürün var, o da usb 2.0'a dönüştürüyor ve ona da güvenemedim. O ürün şu:

Başka alternatif sunacak, tecrübesi ve fikri olanlar var mı? Apple'ın kendi sitesinde de bulamadım bu arada. Çok sinir bozucu.

Birkaç farklı yöntemi var, attığınız ürün bunlardan birisi. USB üzerinden muhtemelen tanıyacaktır bilgisayar. Bunun dışında doğrudan bir Midi to Usb kablo alınabilir. Karşıma şöyle bir örnek çıktı.

Bunun dışında diğer seçenek de eğer klavyenin üstünde bir girişi varsa, adını hatırlayamadığım printer kablosu olarak da bulunabilen kablo ile aktarmak. Midi klavye bağlayacağım vakit ben öyle yapıyorum, bu şekilde doğrudan cihazı görüyor bilgisayar.

Ürün şudur. https://www.hepsiburada.com/s-link-sl-u2003-3m-usb-2-0-printer-kablosu-p-BSBT3004112270249

Bir de appleda thunderbolt girişi de bu işler için kullanılabiliyor diye biliyorum, apple uyumluluğu özellikle belirtilen bir ürünse eğer, belki thunderbolt zorunluluğu gibi durumlar olabilir. Ürünün marka modelini paylaşırsanız daha detaylı yardımcı olunabilir.

Ama hiçbir durumda 40 euro gibi rakamlara çıkmamalı mevzu.

Birkaç farklı yöntemi var, attığınız ürün bunlardan birisi. USB üzerinden muhtemelen tanıyacaktır bilgisayar. Bunun dışında doğrudan bir Midi to Usb kablo alınabilir. Karşıma şöyle bir örnek çıktı.

Bunun dışında diğer seçenek de eğer klavyenin üstünde bir girişi varsa, adını hatırlayamadığım printer kablosu olarak da bulunabilen kablo ile aktarmak. Midi klavye bağlayacağım vakit ben öyle yapıyorum, bu şekilde doğrudan cihazı görüyor bilgisayar.

Ürün şudur. https://www.hepsiburada.com/s-link-sl-u2003-3m-usb-2-0-printer-kablosu-p-BSBT3004112270249

Bir de appleda thunderbolt girişi de bu işler için kullanılabiliyor diye biliyorum, apple uyumluluğu özellikle belirtilen bir ürünse eğer, belki thunderbolt zorunluluğu gibi durumlar olabilir. Ürünün marka modelini paylaşırsanız daha detaylı yardımcı olunabilir.

Ama hiçbir durumda 40 euro gibi rakamlara çıkmamalı mevzu.
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Uzun uzun yazmışsınız. Ancak ürünün girişi 7 pin Midi-Din olarak geçiyor. Normal Midi'lerden daha küçük. Lightning'i Thunderbolt 2 girişine dönüştürebilecek aparat da baktım ama o da yok.

Attığınız printer girişi olan kabloları biliyorum ancak bendeki alette öyle bir giriş yok maalesef.

Ürün iRig Keys I/O 25. Çok güzel alet ama Mac'e bağlayamadıktan sonra pek kullanışlı olmayacak benim için. Ya linkini attığım minik aparatı alacağım ama onda da data aktarımı olur mu, emin değilim. Satıcıya mesaj attım bu konu hakkında ama dönüş yapmadı. Diğer bir alternatif olarak eğer yaptırabilirsem bir 7 pin midi din usb kablosu yaptıracağım elektronikçilerde. Sizce bunun oluru var mıdır?

Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Uzun uzun yazmışsınız. Ancak ürünün girişi 7 pin Midi-Din olarak geçiyor. Normal Midi'lerden daha küçük. Lightning'i Thunderbolt 2 girişine dönüştürebilecek aparat da baktım ama o da yok.

Attığınız printer girişi olan kabloları biliyorum ancak bendeki alette öyle bir giriş yok maalesef.

Ürün iRig Keys I/O 25. Çok güzel alet ama Mac'e bağlayamadıktan sonra pek kullanışlı olmayacak benim için. Ya linkini attığım minik aparatı alacağım ama onda da data aktarımı olur mu, emin değilim. Satıcıya mesaj attım bu konu hakkında ama dönüş yapmadı. Diğer bir alternatif olarak eğer yaptırabilirsem bir 7 pin midi din usb kablosu yaptıracağım elektronikçilerde. Sizce bunun oluru var mıdır?
Bu pin mevzuları çok karışık ve eski teknoloji geliyor bana. Bu nedenle ne desem yalan olur. Ancak ürüne baktım 500 - 600 tl gibi bir fiyatı varmış. Elden çıkarıp üstüne 100 - 200 daha koyup iş görür bir midi klavye almak çok daha kökten ve zahmetsiz bir çözüm olabilir. Kablolara para vereceksiniz, kargolarla uğraşacaksınız, veya kablo yaptıracaksınız, benzine taksiye vs para vereceksiniz. Alt alta yazınca, Astarı yüzünden pahalıya denk gelebilir. Şöyle bir dönemde, evde telefonundan vs vakit geçirmek amacıyla bu ürünü almak isteyen çok fazla insan çıkacaktır bence.

M-Audio 49 Tuş Midi - M-Audio Drum Pad sahibinden.com'da - 847860719 Şu tarz ürünler, hatta elinizdeki gibi daha az tuşluları daha düşük fiyatlara bile denk getirebilirsiniz.

Bu pin mevzuları çok karışık ve eski teknoloji geliyor bana. Bu nedenle ne desem yalan olur. Ancak ürüne baktım 500 - 600 tl gibi bir fiyatı varmış. Elden çıkarıp üstüne 100 - 200 daha koyup iş görür bir midi klavye almak çok daha kökten ve zahmetsiz bir çözüm olabilir. Kablolara para vereceksiniz, kargolarla uğraşacaksınız, veya kablo yaptıracaksınız, benzine taksiye vs para vereceksiniz. Alt alta yazınca, Astarı yüzünden pahalıya denk gelebilir. Şöyle bir dönemde, evde telefonundan vs vakit geçirmek amacıyla bu ürünü almak isteyen çok fazla insan çıkacaktır bence.

M-Audio 49 Tuş Midi - M-Audio Drum Pad sahibinden.com'da - 847860719 Şu tarz ürünler, hatta elinizdeki gibi daha az tuşluları daha düşük fiyatlara bile denk getirebilirsiniz.
Hocam bendeki ürün Pro olan değil, I/O olan. dahili ses kartı var, gitar ve mikrofon da bağlanabiliyor ayriyeten. Apple'da 1900 tl şu an sıfırı. Çok işlevsel bi alet anlayacağınız. Sizin bahsettiğiniz sadece midi klavye olan versiyonlar.

Yine de çok teşekkür ederim uğraşlarınız ve fikirleriniz için. Ben en kötü ihtimalle o usb aparatı alıp deneyeyim şansımı 🙂

open-uri20160601-21382-k5m8wa.webp

Aradığım 7 pin hocam. Görseldeki gibi. O siteye de baktım ama orada da bulamadım. Resmen illaki 30 Euro verilecek şekilde ayarlanmış. Türkiye'de de yok distribütörlerde. Çok tuhaf bir vaka.

Ben bunu yaptıracağım sanırım, öyle görünüyor. Ama mümkün mü bilmiyorum. Youtube'da mini din'i usb'ye dönüştüren bir kablo yapmış adam ama sadece enerji transferi yapıyor. Usb'nin data transferi için olan pinlerine bağlamadı herhangi bir şey. Yapılması mümkün müdür acaba, bilenler aydınlatırsa çok sevinirim gerçekten. Ankara Ulus'ta bu işlerden anlayan birilerini bulurum diye düşünüyorum eğer bu mümkünse.

Şöyle bir ürün buldum 30 TL'ye kargo dahil. İlk kez bu siteden alışveriş yapacağım. Eğer ürün elime ulaşırsa ve işe yararsa editlerim. Denemekten zarar gelmez diye aldım bakalım.

Geri