Aralarından hangi gitarı almalıyım?

hareketli köprülerde iyi marka ve o markanın daha pahalı modellerine çıktıkça kalite ve "üzmeme" katsayısı artar... zaten biraz çetrefilli iş Floyd bir de kalitesizlik ile uğraşma... ucuz gitarda da iyi köprü, fret, eşik vs olabilir ama Floyd için maalesef o ihtimal tek yön işliyor... ben şahsen hele de yeni başlayansan uzak dur derim
O zaman aralarından LTD EX200 ya da Epiphone Les Paul Studio (Gerçi switchi bozuktu bilmiyorum masrafı ne kadardır) daha mantıklı duruyor. O hardcaselere ne özeniyordum arkadaş ya bir benim olamadı...

O zaman aralarından LTD EX200 ya da Epiphone Les Paul Studio (Gerçi switchi bozuktu bilmiyorum masrafı ne kadardır) daha mantıklı duruyor. O hardcaselere ne özeniyordum arkadaş ya bir benim olamadı...

Bizim zamanımızda hardcase özentiliği bununla başlamıştı 😁

IMG_20230911_232139.webp

Toogle switch en düşük 250tlden kapı açıyor o da sen takabilirsen. Yoksa lüthiyeden destek alırsan fiyata işçilik de girer.

Gitar çalmaya yeni başlayan bütün arkadaşlara en büyük önerim alacağınız gitarın çalışacağınız zamanı sizden çalmaması olur. Yani bütçen ne ise en temiz gitarı bulup almalısın. Oturarak çalışma yapabileceğin teline vurduğunda düzgünce ses alabileceğin bir gitar olması. Floydrose denilen sistemin orjinali 300 dolar. Sen zaten 400 dolarlık gitarlara bakıyorsun. Bu demek oluyor ki 400 dolarlık bir gitardaki köprü sistemi çok da sağlam değil. O zaman sabit köprü bakmamız gerekir. Aynı şey manyetikler için geçerli. Hepimiz gitara başlarken sevdiğimiz gruplardan esinlendik. Ama o insanların gitar tonlarını almak çok çok çok zor. Aynı ekipman ile bile zor.

Bulunduğunuz şehirde bir müzik markete gidip gitarları deneyin. Size en rahat gelen fikir verecektir. Zaten 1 seneniz parmak antrenmanı ile geçecek neredeyse. Hiçbir fikriniz olmadan 10.000 tl parayı sokağa atmayın. Çünkü hiçbir fikriniz yok.

Bizim zamanımızda hardcase özentiliği bununla başlamıştı 😁

161159 eklentisini görüntüle

Toogle switch en düşük 250tlden kapı açıyor o da sen takabilirsen. Yoksa lüthiyeden destek alırsan fiyata işçilik de girer.

Bizim şehirde luthier bile sorun hocam. En iyisi EX-200'ü almak. Elimdeki gitar iyi aslında ama farklı tonlar elde etmek için alacaktım. Boss Katana MK2 100'den vazgeçtim. Bu gitarin yanına Hani yanına da ID Core 40 bulmuştum birlikte alacaktım ama acaba amfiyi alıp yoluma baksam mı diye düşünmeye başladım. W büyüklüğünden ziyade bana ton çeşitliliği lazımdı. O yüzden onu düşünüyordum napsam acaba?

Bizim şehirde luthier bile sorun hocam. En iyisi EX-200'ü almak. Elimdeki gitar iyi aslında ama farklı tonlar elde etmek için alacaktım. Boss Katana MK2 100'den vazgeçtim. Bu gitarin yanına Hani yanına da ID Core 40 bulmuştum birlikte alacaktım ama acaba amfiyi alıp yoluma baksam mı diye düşünmeye başladım. W büyüklüğünden ziyade bana ton çeşitliliği lazımdı. O yüzden onu düşünüyordum napsam acaba?
Şu anki gitariniz ne?
Bu fiyat aralığındaki gitarlar çok büyük ses farkı getirmez. Amfiye yatırım yapın. Daha büyük ses farkı yaratır sizin için.

Şu anki gitariniz ne?
Bu fiyat aralığındaki gitarlar çok büyük ses farkı getirmez. Amfiye yatırım yapın. Daha büyük ses farkı yaratır sizin için.
Valla yanıtı vermişler. Katana'ya bütçen varsa şaşma derim. Uzun vadede götürürceğini düşünüyorum.
SX SST57 var şuan elimde. İşçilik olarak süper olanı geldi bana şansa 😅 o zaman amfiye dönüş yapıyoruz yani doğru muyum?

Dört gitar var, hangisini seçsem bilemedim. Kafamda en çok Cort ve LTD yatıyor ama bilemedim. Satıcının güvenirliliği konusunda en garantisi Cort'u satan arkadaş (Öncesinde satışlar yapmış sorun çıkmamış onun için). Ayrıca gigbag-hardcase gibi konularda önemli benim için. O yönden de LP Studio Deluxe ve Cort mantıklı, ama hangisini seçeceğimi bilemedim. O yüzden yardımlarınız lazım.
Umarım gören herkes konuya cevap yazar, teşekkürler şimdiden.
Epiphone LP Studio Deluxe
LTD EX200
BC RICH NJ SERIES 1999
Cort VX-4V
üstüne 5 falan daha ekle sana epiphone les paul standart 60's satıyım en azından o paralara alınacak en kaliteli ve en çabuk satabileceğin gitar

Geri