Arcane (thrash & death metal) - Ankara

bülent abi gecenin adamıydı 😀 tonlamalarla uğraştı,biz daha deneyimsiz davulcuları bilgilendirdi ve tavsiyelerde bulundu,biçok şey öğrendim bu gece.Ayrıca performansları,tabiri caizse "dadından yinmedi". :metalhead

Arcane bugün sanırım en şanssız konserini yaşadı.
Daha ilk parçadan Cihan'ın gitarının 2 teli koptu. Yeni gitarın bulunması, ayarlamaların yapılması derken 1.5-2 parça tek gitarla devam ettiler. Çift gitarla yeniden başlamalarının ardından sol taraftaki amfinin üzerindeki güzelim bira bardağı (dolu olduğu için güzelim oluyor, boş olsa öyle olmazdı) düştü yere. Her tarafın bira olmasının yanı sıra bardak parçaları da dağıldı sağa sola.
Tam "Aha, hayret... İki parça üst üste hiç aksilik olmadı" diyorduk ki birdenbire burnumuza, dilimize acı bir tat gelmeye başladı. Salak bir arkadaşımız kendisini Ezilenlerin Sosyalist Platformu'nda sanmış, ortalığa biber gazı atıp kaçmıştı. Sebebi, amacı neydi bilinmez ama seyircinin dağılmasının hemen ardından Arcane 7.62 Solutions çalıp performansını erken bitirmek zorunda kaldı.

Yine de izleyebildiğimiz bölümde bildiğimiz Arcane performansından pek bir eksik yoktu. Tangun, ilk konsere göre vokale daha bir adapte olmuş.

Arcane'in de ellerine sağlık.
Sooolll Aaarkeeyynnn...

Hakkaten oldukça şanssız bir konser oldu Arcane için umarım onunuzde ki konserde bu tatsızlıklar olmaz ve rahat rahat performansınızı gösterebilirsiniz , hepinizi öptüm abiler 🙂

arcane e tesekkurler gercekten sahne performansı mukemmel bi gurup .. yasadıkları talihsizlikler olmasa daha da mukemmel olacaktı eminim..
bulent abiye ayrıca cok tesekkur ediyorum sahnede arkadaslarla ilgilendigi için..

ARCANE - Nowhere To Hide EP'si için firmalarla ilgili bürokratik işlemler zaman kaybına yol açsa da, basım için gereken izinler alındı. Şimdi iş fabrikasyona kaldı. EP yasal formatta piyasaya sürülecek... Bu nedenle zaman kaybı oluyor.

Geçen konser Arcane adına gerçekten talihsizdi. Önce kopan tel, sonra sahneye saçılan cam kırıklarının performansı bozuşu, sonra da biber gazı saldırısı. Arcane adama etek giydirir diyerek, gaz kapsülünü atan pipi'ye (penis diyeyim de tıbbi bir kelime olsun, küfür kapsamında değerlendirilmesin) sesleniyorum; "sıkıysa sahnede değilken gel"...

Yakında yeni konserlerde de grubu izleyebileceksiniz.
EP ise basıma girdi girecek. Çok yakında, belki de Nisan ayında raflara çıkmış olacak.

Geçmiş olsun yaaaa,o gaz bombası olayını da şiddetle kınıyorum.Zaten bölesine talihsiz bi konserde bi de gaz bombası atan adamın yaptığı cidden ayıp.,böyle şeyleri umarım bundan sonra yaşamazsınız...

Umarım bu sefer aksilik yaşanmaz da güzel bir Arcane seyredebiliriz 😉

ufaka6gn.jpg

Başka bir platformda daha sormuştum, burada da sorayım..

Ben kampüsü tam çıkaramadım.. Maslak'tan Sarıyer istikametine doğru giderken yolun solunda kalan koyu sarı ve pekte büyük sayılamayacak olan binanın orası mı? Girişte küçük bir tabelası da var ama ne yazıyor onu hatırlayamıyorum. Mavi-beyaz bir tabela olması lazım..

Yardırdınız yine efem kaos ortamı yarattınız , bayrak ve balonlarda cok hoştu , tek eksik biber gazıydı 😀
Konserde yer aldıgınız için tesekkürler.

Bayrak fikriniz harikaydı.

Bir yılı aşkın bir süredir fotoğraflıyorum grupları. Sahnelerde, stüdyolarda... Fotoğrafın sembolik bir anlatım dili vardır. Bu dilde zaman zaman sorun yaşar belgesel fotoğrafçıları. Ben de bir türlü bu fotoğrafların "Türkiye'de çekildiği" yolunda ipucu verecek güçlü detaylar bulamamıştım. Arcane'in müthiş sürprizi oldu fotogrock projesine pazar günkü sahne düzenlemeleri.

Başarılarınızın devamı dileklerimle.

arcane42ol.jpg

arcane31nw.jpg

arcane19fn.jpg

Hah iyi bari; Kaan dövmelerin içini doldurtmuş.. 🙂

Maç hazırlıkları yüzünden çok istememe rağmen gidemedim. Umarım yakın zamanda izleyebilirim tekrar.

Geri