Öncelikle 9 senedir kendi bestelerimi yaptığımı belirterek foruma başlangıç yapmak istiyorum. Uzun zamandır forumlardan bilgi topluyorum. Fakat pek iyi ilerlediğim söylenemez. Bazı bilgilerim ileri seviyeye gitmişken bazı temel bilgilerimdeki eksiklikler yüzünden istediğim sonucu elde edemiyorum.
Elimde bulunanlar ,
2.1 ghz işlemci 4gb ram pc
cubase 5 programı ve yan pluginler (waves , naturel instrument )
m-audio mobile pre
İbanez rg 350 dx
behringer Behringer XENYX 802 mikser
Shure mikrofon nt1a
5+1 creative ses sistemi
line 6 pod xt live processor
midi klavyeler ve cihazlar cart curt .....
Öncelikle elde etmek istediğim ton son derece güçlü bass ve hi gain içerikli bir sound. Örneğin , pod xt live dan ses kartına direk geçip 5+1 ses sisteminden çıkış aldığımda istediğim tona yakın bir ton bulabiliyorum.
Fakat kayıtlarda son derece cırtlak , treble yani üst sesleri daha fazla olan distortion duyuyorum. Halbuki ben bol aksaklı , tok , dolgun distortionlar elde etmek istiyorum ve bunu başaran kişileri gördüm. Youtube da adam live kayıtlar almış muazzam.
Herneyse başlıca yaşadığım problemlerden bir ikincisi ise palm mutingler arası garip ötmeler. Sanırım gain kombinasyonu ile alakalı sorunlar yaşamaktayım çözemedim.
Birçok kişiye danıştığımda istediğim hardcore - numetal tarzına yakın tonları rahatlıkla alabileceğim söyleniyor. Fakat tam olarak hoşuma gitmeyen bir sorun var. Bu yüzden destek almaya karar verdim. Örnek olacak istediğim tonları anlamayan kişilere yollayabilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Elimde bulunanlar ,
2.1 ghz işlemci 4gb ram pc
cubase 5 programı ve yan pluginler (waves , naturel instrument )
m-audio mobile pre
İbanez rg 350 dx
behringer Behringer XENYX 802 mikser
Shure mikrofon nt1a
5+1 creative ses sistemi
line 6 pod xt live processor
midi klavyeler ve cihazlar cart curt .....
Öncelikle elde etmek istediğim ton son derece güçlü bass ve hi gain içerikli bir sound. Örneğin , pod xt live dan ses kartına direk geçip 5+1 ses sisteminden çıkış aldığımda istediğim tona yakın bir ton bulabiliyorum.
Fakat kayıtlarda son derece cırtlak , treble yani üst sesleri daha fazla olan distortion duyuyorum. Halbuki ben bol aksaklı , tok , dolgun distortionlar elde etmek istiyorum ve bunu başaran kişileri gördüm. Youtube da adam live kayıtlar almış muazzam.
Herneyse başlıca yaşadığım problemlerden bir ikincisi ise palm mutingler arası garip ötmeler. Sanırım gain kombinasyonu ile alakalı sorunlar yaşamaktayım çözemedim.
Birçok kişiye danıştığımda istediğim hardcore - numetal tarzına yakın tonları rahatlıkla alabileceğim söyleniyor. Fakat tam olarak hoşuma gitmeyen bir sorun var. Bu yüzden destek almaya karar verdim. Örnek olacak istediğim tonları anlamayan kişilere yollayabilirim.
Şimdiden teşekkürler.