Aşk Öldü ❤️💀 (Slow Versiyon)

Aşk 3'lemesinin son parçasıdır. İlki Aşk Ateşi'ydi. 2.si biraz sert olacak, ona sonra bakacam.

Bu parçayı yaklaşık olarak 25-26 yıl önce hareketli bir parça olarak bestelemiştim fakat ilk bestelediğimden beri şarkının ruh halinin slow hissettirdiğini düşünüyordum. Yaklaşık 3-4 yıl kadar önce bu arpejli versiyon için çalışmalara başladım(Orjinal versiyonu da çalışıp hazırlamak istiyorum). Vokalde yükselmemeyi hatta bazı yerlerde net şekilde dudaklarımın titrediğini duyabilirsiniz(tremolo kullanmadım 😊). Sonuçta bu bir cenaze marşı. Aşkı toprağa vereli çok oldu.

Kayıtta hem gitar hem vokal için Headrush Core'u kullandım.

Aşk Öldü söz ve müzik olarak bana göre yazdığım en iyi 3 parçadan biri diyebilirim. Gözünüzü kapayın ve mümkünse uzanarak dinleyin. Umarım hoşunuza gider.

Son düzenleme:
ortadaki enstrüman soloda elektro ve arpej gitar arasında asenkronizasyon var. Kulağım bas aradı belki akorlar birkaç alt basamağa kaydırılırsa bas hissi yaratılabilir. Mastering de ses seviyeleri de düzenlenebilir. Arpejin arkada kaybolduğu yerler olmuş.

Çok basit tekniklerle zenginleşebilir. Sağ ve sol kanalları ayrı ayrı çalıp kaydetmeyi deneyin, Önce sağı kaydedin sonra telleri biraz gerip solu kaydedin, ilginç Harmonikler yaratabilirsiniz. Biraz uğraştırır ama az enstrümanlı eserlerde etkili bir yöntemdir.

ortadaki enstrüman soloda elektro ve arpej gitar arasında asenkronizasyon var. Kulağım bas aradı belki akorlar birkaç alt basamağa kaydırılırsa bas hissi yaratılabilir. Mastering de ses seviyeleri de düzenlenebilir. Arpejin arkada kaybolduğu yerler olmuş.
Mastering olayına girecek ekipmanım yok açıkçası. Demo olarak düşünebilirsiniz tüm kayıtlarımı. Gelecekte bi bas gitar düşüncem var ama öncelikle eldeki gitarlarımı eritmem lazım öncelikle 😊 Asekronizasyon sanırım @sefilmuzisyen'in belirttiği detonelerden ileri gelmiş olabilir. Sizin belirttiğiniz yer farklı bir konuysa söylerseniz kendimi geliştrimek için duymaktan mutluluk duyarım.
Sağ ve sol kanalları ayrı ayrı çalıp kaydetmeyi deneyin, Önce sağı kaydedin sonra telleri biraz gerip solu kaydedin, ilginç Harmonikler yaratabilirsiniz. Biraz uğraştırır ama az enstrümanlı eserlerde etkili bir yöntemdir.
Sağ-sol kayıt olayını değerlendirecem. Telleri germe olayını anlayamadım maalesef, gitarı farklı akorda çekmekten bahsediyorsunuz diye anladım 🙃

Akor değil mesela A yı 440 ayarlıyorsunuz ya onu %3-%5 gibi yukarı veya aşağı çekin. hafif akoru bozuk tel gibi olacak. tüm telleri aynı oranda çakerseniz dize bozulmaz sadece hafif teller gevşemiş gibi ses çok az pese veya tize kayar. notanın aslı değişmez böylece harmoniği genleştirmiş olursunuz. sağ ve sol kulak arasındaki bu fark çok az farkedilir ancak güzel bir derinlik yaratır. Eski kayıt tekniklerinden biridir. Uygulaması kolaydır.

Aşk 3'lemesinin son parçasıdır. İlki Aşk Ateşi'ydi. 2.si biraz sert olacak, ona sonra bakacam.

Bu parçayı yaklaşık olarak 25-26 yıl önce hareketli bir parça olarak bestelemiştim fakat ilk bestelediğimden beri şarkının ruh halinin slow hissettirdiğini düşünüyordum. Yaklaşık 3-4 yıl kadar önce bu arpejli versiyon için çalışmalara başladım(Orjinal versiyonu da çalışıp hazırlamak istiyorum). Vokalde yükselmemeyi hatta bazı yerlerde net şekilde dudaklarımın titrediğini duyabilirsiniz(tremolo kullanmadım 😊). Sonuçta bu bir cenaze marşı. Aşkı toprağa vereli çok oldu.

Kayıtta hem gitar hem vokal için Headrush Core'u kullandım.

Aşk Öldü söz ve müzik olarak bana göre yazdığım en iyi 3 parçadan biri diyebilirim. Gözünüzü kapayın ve mümkünse uzanarak dinleyin. Umarım hoşunuza gider.

Tarzınız oldukça hoşuma gidiyor. Yüreğinize sağlık...

Parça sanatsal oalrak gayet başarılı hocam. sadece mix üzerinde biraz oynamak gerekiyor. Vokal ve solo gitar çok önde geliyor. DAW olarak ne kullanıyorsunuz?
Geri bildirim için teşekkürler 😊

DAW olarak Bandlab kullanıyorum. Gitarı ya da vokali Headrush'tan çıkıp Roland Go mixer Pro X ile telefona kaydediyorum. Yani PC kullanmıyorum.

Kanal seslerini tek tek ayarlayıp ya arpeji arttırmalı ya da vokal ve soloyu kısmalıyım diye anlıyorum. Ve sanırım biraz da Bandlab'teki hazır mix presetleri varsa araştırayım. Çok anlamadığım mecralar mix&mastering o nedenle bu kayıtları demo olarak nitelendiriyorum. 😊

Tarzınız oldukça hoşuma gidiyor. Yüreğinize sağlık...
Teşekkür ederim Vuslat Hocam. Sizin albümünüz de hayırlı olsun 🤘 Gayet başarılı işler çıkarmışsınız 👍

Vuslat hocam siz geçmişte Bandlab'i çokça kullanmıştınız. yukarıda bahsi geçen mix olaylarını Bandlab'te yaparken nelere dikkat etmeli? Ya da özelden mi yazayım size?

Geri