Yazilmis ama ben de belirtmek isterim Dr.Z bu iste gercekten cok basarili(hangi iste degil ki).Oyle ki bazi amfilerinde direk entegre olarak attenuator koyuyorlar kabinin icine...
Kesinlikle...
Ayrıca Dr. Z Brake Lite'ın ilk versiyonu sadece combo amfilerde kullanılabilen ve şasiye montaj gerektiren bir ürün idi. Sonraki SA sürümünde (Stand Alone) bunu giderip attenuatörü tamamen kapalı bir kutu içinde tasarlamışlar.. Alen Geere Watt Killer zaten kapalı ve çok şık bir işçiliğe sahip bir attenuator aynı zamanda.. Sanırım dilerseniz Emre Bey'le görüşerek üstüne ekstra kabin çıkışı falan da isteyebilrisiniz. Sonuçta Brake Lite fiyatından daha ucuz makul bir fiyata hem Brake Lite'dan daha transparan hemde tamamen custom size özel bir attenuator sahibi olmuş oluyorsunuz Watt Killer ile.. Şu anda bile evimde Fender Twin Amp'im açık hafif gainli tonlarda kısık seste keyifle gitar çalıyorum 🙂 (Twin Amp i bilen bilir 100watt ve 2x12 bir combo amfidir. Yani Stadyum konserlerinde bile mikrofonlama ile tek başına yetebilen bir amfidir)
Emre Bey'le iletişime geçerseniz zaten amfinizin marka ve modelini söylemeniz yeterli olacaktır. Emre Bey sizin amfinizi inceleyip ona göre tahmini düşüm seviyesini size söyleyecek ve maks ile min arasında kalan 2 kademeyi de sizin belirlemenizi isteyecek.
Bu cihaz bu amaçla yapılmış bir cihaz değil. Üzerinde zayıflatıcı bulunan bir di box, isim benzerliği yanıltmasın, amfilerde kullandığımız attenuatorla herhangi bir bağlantısı yok. Söylediğin şeyi pre ile power arasına volume pedalı koyarak yapıyorlar sanırım ama sonuç nasıl olur bilemiyorum hiç denemedim.Aslında asıl amaç lambaları kırmak değil. Amfi 40 w lambalı. Volume potunu en kısıkta kullanıyorum yani kullanmaya çalışıyorum. Milim yukarı kaysa ses fazlalaşıyor. O milimlik hadiseden kurtulmak maksat. Lambalara zarar vermeden palmeri kullanabilirsem sorun kalmaz benim için.
Aslında asıl amaç lambaları kırmak değil. Amfi 40 w lambalı. Volume potunu en kısıkta kullanıyorum yani kullanmaya çalışıyorum. Milim yukarı kaysa ses fazlalaşıyor. O milimlik hadiseden kurtulmak maksat. Lambalara zarar vermeden palmeri kullanabilirsem sorun kalmaz benim için.
Kendi attenuateur devremi yapip semasini zaten paylastim, 100watt lambali amplifikatörler için -32dB e kadar sesi kisabiliyor ve 8/16 ohm kabinler için tasarladim, hatta bas ve tiz kayiplari için bile kademeli olarak ayarlanabilir eklemesi bile var isteyen herkes semayi kullanabilir (ticari olmadigi sürece) demolarida burada mevcutArkadaslar, orjinal bir attenuator devresi urettim, prototipini bitirip bir video yapmayi istiyorum yakin zamanda.
Burada bir baslik acacagim bitince, ya da AST pedal basligi altina koyabilirim. Ozet ile, bu devre attenuatordaki
"ton kaybi" sorununu cozuyor, ve bir suru ekstra ozellik ekliyor. Bilhassa "master volume" olmayan tuplu
amfiler icin ideal.
Piyasadaki attenuatorler hakkinda da biraz bilgim var, eger tondaki detaya cok onem veren birisi degil isen basit
L-pad turu cihazlar bile senin isini gorebilir:
https://www.parts-express.com/Search.aspx?keyword=l-pad&sitesearch=true
Daha fazla detay icin ozel mesaj atabilirsiniz. Kolay gelsin