Audient ID14 MKII mi Audient ID24 mü?

MaveDustaine

MaveDustaine
Geçenlerde açtığım konu üzerine benim M Audio Air 192 6 ses kartımı satışa koydum ve Audient alma planım var, içindeki özel gitar preampından ötürü. ID14 MK2 düşünüyorum fakat daha geçenlerde 5-10 tane stok olmasına rağmen dün hiçbir yerde stok kalmamış. Şu an sadece ID24 var. ID14 15 bin ID24 ise 20 bin lira. Arasında 2-3 dB dinamik aralık farkı var ID24'te daha yüksek. Bir iki de giriş çıkış farkı var temel preampların hepsi aynı. Fakat ekstra olarak ID24'te send return girişi de var ve pedal board bağladığında direkt kartın preampına göndermeden analog çeviriyle DAW gönderiyor bu da biraz daha dijitalde kendi analog soundunu bozmamayı sağlıyor. Sizce hem bu farklar beş bin liralık farka değer mi? Çünkü ID14 ne zaman stoklara gelecek bilmiyorum sescibabaya mail attım fakat onlar da öngöremediklerini söylüyor. ID24 de stoklarda kalmayabilir.

- Orada bahsedilen dinamik aralık ile sizin bir işiniz yok.
- Ses kartlarının üretim amacı gitar çalmak için kullanmak değildir; müzik prodüksiyonu üretmektir. Pluginleri bu amaçla kullanabilirsiniz. Üstündeki preamp fonksiyonu sesinize karakter katacak / gitarınızı farklı duyuracak bir nitelik anlamına gelmiyor. Giriş sinyalinizi amfiye yakın tutar.
- Ses kartlarındaki Send / return girişleri amfilerden farklı çalışırlar. Dediğim gibi; üretim amaçları gitar değil outboard ekipmanların senkronizasyonu / adaptasyonu içindir. Eğer send / return şeklinde bir bağlantı yapacaksanız; her ses kartında in / out kanalları ile bunu yapabilirsiniz.

pedal board bağladığında direkt kartın preampına göndermeden analog çeviriyle DAW gönderiyor. bu da biraz daha dijitalde kendi analog soundunu bozmamayı sağlıyor.

Pedalboard dediğiniz nedir? Distortion / overdrive gibi analog bir pedal zincirinden mi bahsediyoruz?
Ses kartları, Analog sinyali / dijitale ceviren cihazlardır. DAW a analog sinyal gönderemezler. DAW lar, analog sinal ile çalışmazlar. Adı üstünde "Digital Audio WorkStation"

10 giriş / 16 çıkış ses kartına ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Gitar çalma amacındaysanız; 2+2 modellere bakabilirsiniz. İkisi de aynı sonucu üretir.

Son düzenleme:
Kartların dinamik aralığı direkt high gain, noise ve headroom gibi durumları da etkiler, pluginler daha iyi tepki verir. Nasıl dinamik aralıkla işin yok orayı anlamadım. Adı üzerinde DAW evet analogu dijitale dönüştürdüğünü ben de biliyorum send return sana direkt fx loop seçeneği veriyor bunu demek istiyorum.

Kartların dinamik aralığı direkt high gain, noise ve headroom gibi durumları da etkiler, pluginler daha iyi tepki verir. Nasıl dinamik aralıkla işin yok orayı anlamadım. Adı üzerinde DAW evet analogu dijitale dönüştürdüğünü ben de biliyorum send return sana direkt fx loop seçeneği veriyor bunu demek istiyorum.

Bahsettiğiniz Noise, gitar çalarken üretilen Noise değil. Headroom da aynı şekilde, Hi-gain ne alaka onu da anlayamadım 🙂
Söylediğim gibi. Sizin alanınız ile ilgili olmayan şeyler bunlar. İleri sevive mix değil amacınız. Gitar çalacaksınız.
Yok eğer hedef İleri seviye mix ise; önce Müzik Teknolojileri yetkinliğinizin seviyesini. Sonra farklı kartlar konuşalım zaten.

Bu arada bahsettiğiniz karttaki Send / Return, İnsert olarak çalışıyor. aynı inputta DAC dan önce seri yol işlemi görüyor. Eskiden beri olan bir şey, ses kartı üreticileri gitar çalmak için kartların kullanıldığını fark ettiklerinde pazarı genişletmek için bu köprüye manalar yüklemişler." -Gitarınıza analog zincir, falan fişmaz. zart zurt" diye cilalı cümleler kuruyorlar. Gitara özgü bir ayrıcalık değil. Esasında ayrıcalık değil. Fiziksel bir kablolama. İki jack kullanarak bir üniteyi enstrümana/ mikrofona bağlıyorsanız bu köprüyü kullanıyorsunuz. Aynısını Jack kullanarak da yaparsınız.

Son düzenleme:

Geri