Dinlemek için mi, kayıt-miks için mi ?
40'ı hiç kullanmadım ama 50 var bende. Fiyat performans olarak abartıldığı kadar iyi diyebilirim. Hatta en iyilerinden biri. ( Bu arada, yurt dışında €135ya almıştım ). Ses eğrisi tam düz değil, onu baştan söyliyeyim. Çok hafif bir yay. Tam olması gerektiği kadar, bence. Netlik, berraklık çok iyi. Headroom'la ifade edilen o derinlik gibi duygu, diğer üst seviye modellere göre biraz az. Gerek kayıtta, mikste gerek müzik dinlerken, ben artık ayrı müzik türleri için ayrı kulaklıklar kullanılması gerektiğine inanıyorum. Bu durumda rock, metal, blues için 50yi, jazz, pop ve klasik için AKG kullanıyorum ( Onun da midleri çok açık, bu noktasını sevmiyorum ). Dediğim gibi, m50x rock ve benzer türlerde çok doğru ses veriryor. Kendi kayıtlarımı dinlerken amfiden duyduğum sese gayet yakım. Ama işte, her kulaklığın farklı avantajları var. Örneğin Roland davulu çalarken de, ilginç gelebilir ama, Vox Apmphone'u kapalı kullanıyorum. Tamamen dümdüz. Onu da Audio Technica üretmiş, 50 kadar net ve berrak değil fakat 50 ile davulu çalınca, o bahsettiğim hafif eğri rahatsız ediyor. Ne yazık ki, Tünel vb. yerlerde, Mediamarkta Sony, Beats, Pioneer'ların demosu olduğu gibi, demo kulaklıklar yok. Olması lazım. Böyle bir uygulama yapsalar, daha çok kulaklık satarlar diye düşünüyorum. Benim satın aldığım Klangfarbe'de sıra sıra akgler, beyerdynamicler, shurelar vs vs vardı 😀
Open back bir shure vardı, hala aklımda. Dinlediğim en iyi kulaklıktı. Ama işte hem open backti ( yolda dinlemek için bir şeyler bakıyordum ) hem de çok pahalıydı.
Nerede oturyorsun ? AT nin distribitörü Tünel'de. Belki ellerinde açık vardır o yüzden sordum.