evet avatar 3. sezon 10 ve 11. bolumlerini seyreylemiş bulunmaktayım, hala etkisindeyim. sonu her ne kadar çok içime dokunup bitmiş olsada olağanustu dovuş ve savaş sahneleriyle kendimden geçtim..
AŞŞAÐIDA YAZILANLARI "BANA ANLATMAYIN BEN SEYRETMEK İSTİYORUM" DİYEN KİŞİLER OKUMASIN SAKIN!!!! BU BOLUMDE OLANLAR VE GELECEK BOLUMLERDEKİ TAHMİNİ
OLABİLECEKLERİ ANLATMAKTAYIM.
bolumde birçok eski dostu goruyoruz. sokkanın planıyla zeki savaş stratejileriyle firelord un palasına giren bir avuç su ve toprak bukucu ve savaşçıdan oluşan bir ordu goreceğiz. lakin herşey oyle gulluk gulistanlık değil. çunku azula solar eclipse in olacağını biliyordu ve buna hazırlanmışlardı. lakin daha oncede benim tahmin ettiğim gibi zukonun babasına başkaldırısını goruyoruz eclipse sırasında. ursa (zukonun annnesi) ya ne olduğunu babası anlatıyor. ama zuko babasıyla savaşmıyor sadece avatara katılacağını soyluyor ve onu indircek kişinin avatar olduğunu soyluyor (yiyosa eclipse yokken konuşsaydı 😀 ). guzel insan iroh mapus damlarından kaçıyor. oyle boylede değil bayağı kaçıyor eclipse sırasında demirleri bukerek kaçmış gibi gozukuyor. lakin azula avatar sokka ve toph u oyalayarak eclipse boyunca firelorda erişmelerini engelliyor ve başarısız oluyorlar. zuko redirect lightning i babasının atağında korunmak için uyguluyor ve başarıyor (firelord un oğlunu oldurebilecek kadar b.ktan bi adam olduğunu oğrenmiş olduk). daha once soylediğim gibi dai lee ajanları eclipse sırasında azulaya yardım ediyor. sonuçta 1 sezonda fire nation ın bulduğu savaş balonları devreye giriyor ve invasion force un denizaltılarını bombalıyor. hakudanın onderliğindeki ordu kendilerinin teslim olması gerektiğini ve diğerlerinin kaçamsı gerektiğini soyluyor. ama vedalaşma sahnesi çok duygusaldı ozellikle avatarın ağlaması. bu durumda aang, katara, sokka, toph, haru, teo, momo ve jet in çetes,nde kuçuk bi eleman vardı hatırlayamıyorum bunlar appayla uzaklaşıyorlar ve westenr air temlpe a doğru yola çıkıyorlar. peşlerinden bir war baloonla zuko takip ediyor onlara katılmak için. velhasıl bolum burda soa eriyor ve sanırım yine uzun bir ara verilecek yeni bolumelr için. aradan sonraki ilk bolum "12 western air temple olacak". bu arada aang kataryı opuyor ve artık kataang gerçekleşti diybilirmiyizi gibi sorular kafamızda beliriyor (çapkın çocuk seni 🙂 )
bu iki bolum şu ana kadar yayınlanmış en mukemmel bolumlerdi. siege of the north ve the dark avatar (guru-crossroads of destiniy) ikilemelerinden kat ve kat daha guzeldi. herşey vardı dovuş savaş aksiyon duygusallık... ozellikle tekrar ediyorum dovuş sahneleri harikaydı. ama bolumun sonu çok dokunaklı. vallahi kotu olmadım deseme yalan olur. bi çizgi film insanı bu kadar etkilermi? etkiliyor...