C
cemust
Arkadaşlar ilk öncelikle selamlar herkese kolay gelsin Pro tools 10 kullanıyorum ve halk müziği kaydı ile uğraşıyorum daha doğrusu çabalıyorum 🙂 sormak istediğim şey ise forumda baya Bi aradım Bi kaç şey buldum fakat sonuca ulaşamadım belki o günden bugüne farklı sonuçlara ulaşılmıştır. Maddi durumum iyi olmadığı için c1 mikrofon kullanıyorum doğal olarak mükemmel Bi ses beklemiyorum fakat bağlama çalarken mikrofonunu ayarlıyorum güzelce önüne koyuyorum kayıt yapıyorum tabi bunuda söylemekte fayda duyuyorum, bağlama kayıdında her çaldığım kanalın dublesini alıyorum yani Bi kanal sağ bir kanal sol ayrı ayrı çalıp kaydediyorum dubleler oturuyor gecikme yaşamıyorum fakat tonlama yaparken ya çok bas geliyor ya çok tiz yada çok dolgun eq kullanırken program yeni öğrenmeye başladığım için Pro toolsun kendi eq 7 band eq var onu kullanıyorum bayada Bi duyulur şekilde ayar yapılıyor ama istediğim tonlara ulaşamıyorum varmıdır bilgisi olan veya Pro tools kullanıp başka şeyler önerecek olan arkadaslardan yardım bekliyorum birde konu dışı fakat türkü loopları varmı ? Bendir davul vs şimdiden herkese teşekkür ederim
Not: kullandığım ses kartı Focusrite 18i8
Not: kullandığım ses kartı Focusrite 18i8