Bilgi eksikliğinden ziyade, deneyip de yazdığım bir fikrimi belirttiğim durum. Jazz bass dizilimli manyetik kullanan bir sürü metal basscısı var, ben Warwick gibi Spector gibi bazı modelleri single manyetikli basslar metal gibi türevlere gitmez mi dedim? Aktif EMG single coil manyetikler mixde kaybolur mu dedim? Hayır. SX Jazz Bass denemiş biri olarak PJ dizilimli manyetikli bir bassın tonu kadar beğenmediğim fikrini belirttim metal için. Bu tamamen kendi zevkime göre, kendi fikrim.Jazz Bass Soft falan kaçmaz bu arada çok bilgi eksiği var buralarda 🙂
Neyse sevdiğin tipte herhangi bir bası al çok farkı yok o segmentteki basların, tonlamasını öğren ve bildiğin sandığın şeyleri biraz daha sorgulara Elektro Bas, Jazz Bass ayrımı yapıyorsunda garip oluyor 🙂
Evet sırf yaşlılar diye yapıyorlar bunları, boş boş sallıyorlar, adam akıllı okumuyorlar...Saygı duymamak da, bence çok yerine, hatta daha da beteri yapılabilir ama büyüklük sizde kalsın...Karşıdaki insanın dediği yorumu daha tam anlayamadan boş boş sallamak yerine, yukarılarda yazılanları adam akıllı okusaydın bi. Polemiğe girmeyeceğim, ama sırf yaşın büyük diye saygı da duymayacağım.
Evet, ne kadar çok araştırdığınız anlaşılıyor, elinize sağlık...Yine de ben bir google'dım, Türkçe olarak (google translate yoksa) aşağıdaki linkler çıktı karşıma, belki fyadası olur...@Bandidas baktım hocam gitar jazz kasaya sahip olduğu için jazz mı elektro anlayamadım ama sesi daha çok elektro gibi benim kararım ibanez gsr 200 den yana sapı rahat ve sevdiğim müzikleri yapmak için uygun aktif olması hem bir avantaj hem de bir dezavantaj
Bilgi eksikliğinden ziyade, deneyip de yazdığım bir fikrimi belirttiğim durum. Jazz bass dizilimli manyetik kullanan bir sürü metal basscısı var, ben Warwick gibi Spector gibi bazı modelleri single manyetikli basslar metal gibi türevlere gitmez mi dedim? Aktif EMG single coil manyetikler mixde kaybolur mu dedim? Hayır. SX Jazz Bass denemiş biri olarak PJ dizilimli manyetikli bir bassın tonu kadar beğenmediğim fikrini belirttim metal için. Bu tamamen kendi zevkime göre, kendi fikrim.
Karşıdaki insanın dediği yorumu daha tam anlayamadan boş boş sallamak yerine, yukarılarda yazılanları adam akıllı okusaydın bi. Polemiğe girmeyeceğim, ama sırf yaşın büyük diye saygı da duymayacağım.