Tamamen kendi düşüncelerimi aktarıyorum. Bence başarının nasıl nitelenmesi gerektiği yapmak istediğiniz müziğe göre değişir. Eğer rock, rap, pop vb. gibi popüler müzik yapmak istiyorsanız ben öyle aşırı iyi enstrüman çalmanız gerektiğini düşünmüyorum, asıl önemli olan müzik kulağınızın ve müzik anlayışınızın kaliteli ve gelişmiş olması. Bu da bence müzikal hayal gücünüzün gelişmişliği, ana enstrümanınız varsa onu en azından sesleri içselleştirebilecek kadar temel seviyede çalabilmeniz, müzik teorisi hakkında bilginizin olması ve bence hepsinden daha önemlisi ruhunuzun derinliklerinden gelen müzikal ilham, müzik aşkı vs. olması. Bu alanlarda müzik yapmak istiyorsanız -kendimce- başarılı olmanın iki kriteri var: Tanınırlık ve kalite.
Tanınırlığın çok büyük bir ölçüt olduğunu düşünüyorum, sonuçta eğer müziğinizin insanların hayatlarına dokunmasını istiyorsanız olabildiğince insan tarafından tanınmalısınız. Ama yaptığınız müzik kaliteli olmadıktan sonra, müzikal olarak bir değeri olmadığı sürece istediğiniz kadar tanının bence başarılı bir müzisyen olmazsınız. Ama işte burada çok ince bir çizgi var, bir şey ne kadar popülerse insanların müzik anlayışına o kadar hitap ediyor demektir, e insanların müzik anlayışı kaliteli değilse o zaman tanınırlık ve kaliteli müzik bir arada yürümüyor, bkz. Türkiye Top 10 Listesi. İki unsurun da artık şans eseri mi bilmiyorum ama bir şekilde bir araya gelmesi gerekli bence. Yani rock dünyasında enstrümanını deli gibi çalan o kadar insan var, en azından YouTube'a girip bi baktığınız da bile etkilenmemek elde değil. Ama mesela çoğu öyle profesyonel müzik yapan, tanınan gruplarda çalmıyor ya da solo proje yapsalar bile çok gün yüzüne çıkmıyor o projeler, ya da belki ünlü olmak istemiyorlar bilemem. Tabii istisnaları var bunların ama çoğunluğu böyle yani. Ayrıca müzikten bağımsız olarak, yaptığınız müziği kitlelere ulaştırmak için gerekli teknikleri yapmak, doğru hamleleri oynamak da gerekli anladığım kadarıyla. Önceden yapılmış işleri de olduğu gibi kopyalamamak gerekli, şimdi şurada eski gruplardan daha güzel müzik yapan kaliteli heavy metal grupları çıksa mesela, metal topluluğunun bile o kadar dinleyeceğini sanmıyorum, çünkü yenilik yok, insanlar alışkın buna.