baslangiç için elektro gitar

Merhabalar, ben ogrenciyim ve en fazla 15.000 butcem var. Uzun zamandir muzikle ilgileniyorum ve akustik gitari kendi kendime calmayi ogrendim. Yakinimda danisabilecegim birileri de yok ancak kafaya taktim elektroya baslamak istiyorum. Arastirdim biraz ve en son su modele baktim : ibanez'in GRX40-MLB. Ne yapmaliyim? Önerebileceginiz bir sey var mi?

gençlik yıllarımda bende de ibanez grx40 vardı. klavyesi pek rahat değil. akor basarken ellerin ağrımasına neden oluyor. solo çalmak daha rahat bu modelde. iyi bir prosesör ve amfi ile kullanırsanız güzel tonlar elde edebilirsiniz. metalden çok alternatif rock çalacaksanız öneririm. ben sevdiğim parçaları funk cover yaparken kullanıyordum. clean tonları güzeldir. ama bana sorarsanız klavyesi daha rahat bir model araştırmak daha mantıklı olur. insan çalarken bıkabiliyor. esen kalınız efenim. ☺️

gençlik yıllarımda bende de ibanez grx40 vardı. klavyesi pek rahat değil. akor basarken ellerin ağrımasına neden oluyor. solo çalmak daha rahat bu modelde. iyi bir prosesör ve amfi ile kullanırsanız güzel tonlar elde edebilirsiniz. metalden çok alternatif rock çalacaksanız öneririm. ben sevdiğim parçaları funk cover yaparken kullanıyordum. clean tonları güzeldir. ama bana sorarsanız klavyesi daha rahat bir model araştırmak daha mantıklı olur. insan çalarken bıkabiliyor. esen kalınız efenim. ☺️
peki önerebileceğiniz başka bir model var mı yoksa alternatif çalacaksam ve gerçekten ilk gitarım olacaksa bu yeterli mi?

ilk gitarınız için ve alternatif çalacaksanız bence bu yeterli, ilerde sıkılırsanız sahibinden de ilana koyup model yükseltirsiniz. bu fiyatın biraz üstünde yamaha pacifica serisi var ama klavyesi ne kadar rahat denemedim hiç. imkanınız varsa denemeden almayın derim. çünkü bundan birkaç sene evvel ankarada bir dostumu ziyaret etmeye gitmişken birde çok beğendiğim bir bass gitarı almadan önce deneyeyim demiştim. sonra bir baktım ki klavyesi çok rahatsız edici ve tonları beklediğimden kötüydü. bende ardından almaktan vazgeçmiştim. iyi ki de internetten bakıp denemeden almamışım demiştim kendi kendime. ben şahsen kendi gitarım grx40ı luthiere götürüp klavye ve manyetik modifiyesi yaptırmayı düşünüyordum ama nasip olmadı, çılgın kuzenim ve komşuların baskısı yüzünden gitarı bırakmak zorunda kaldım, ardından da müzikten uzak kalmamak için midi klavyeye geçiş yaptım. pederi kandırabilirsem elektronik davula geçmeyi planlıyorum. çok uzatıp sizi de bunaltmayayım. bence deneyerek alın, hatta gitardan anlayan bir yakınınız varsa onunla birlikte gidin.

Geri