Baş parmağın sapın ortalarında durması, dik basmak açısından büyük rahatlık. Ancak olmazsa olmaz değildir. Pull off, hammer on gibi tekniklerde daha kararlı sesler çıkar. Ben derslerimde mümkün olduğunca öğrencilerime bu konuyu atlamamalarını öneriyorum ancak bu bir tercihtir bana göre. Olmadan da her türlü teknik yapılabilir. Ancak şu da var ki, bana göre, sağlam bir tuşede her ne kadar kararlılık önemliyse de asıl önemli olan gitarı çok iyi kavramak. Ve bunun için de başparmağın görünmemesi* hiç önemli bir konu değil.
Klasik gitar ise, daha akustiğe dayalı olduğundan, volume faktörü önemli olduğundan ve en önemlisi çalım stili açısından bu açılardan farklı elektro gitardan. Hammer on ve Pull off'ların okunması, elektrik gitara göre daha zor olduğundan ve bend/vibrato gibi teknikler pek yer almadığından bu konu bir olmazsa olmaz kabul edilebilir.
Ben kişisel olarak, hiç düşünmeden çalıyorum ancak çalışmalarımda aklıma geldikçe bahsettiğim teknikler içeren bir etüt çalışıyorsam aşağı alıyorum baş parmağımı ki parmaklarım daha dik bassın.
Chris Broderick'in tuşesini de pek sevmem zaten.