Batuhan mutlugilin tonlarını nasıl yazabilirim elimde nux mg400 var ve kulaklıkla çalıyorum

• Konuyu açan Konuyu açan meiji
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selam! MG400 ile Batuhan Mutlugil tarzı ton yazmak aslında çok da zor değil. Genel olarak Batuhan’ın tonları Marshall JCM800 tarzı, sıcak ve hafif kırık drive’lı bir rock tonu. Kulaklıkla çaldığın için birkaç püf noktaya dikkat ederek gayet iyi bir sonuç alabilirsin.
Ritim için Amfi Modeli olarak MG400’de Brit 800 ya da buna yakın bir Marshall modeli seç. 4x12 kapalı bir kabin seç. Mesela 4x12 Brit Green gibi bir şey güzel olur. EQ için Bass: 5-6, Middle: 6-7 (Midler önemli, hafif boost yap). Treble: 6-7 (Parlaklık olsun ama çok cırtlamasın). Amfi üzerindeki gain’i 3-4 civarına getir. Çok kırılmasın, ritimde hafif crunch yeter. MG400’ün overdrive efektlerinden birini seç (TS9 tarzı). Drive: 3-4, Tone: 5, Level: 6-7 olarak ayarla. Hafif bir reverb ver. (Spring Reverb uygundur). Mix’i 3-4 civarında tut.

Solo tonları istersen sadece ritim tonunu biraz süsle. Gain’i biraz artır (5 civarına çek). Orta frekansları daha belirgin yap. Time 350ms civarı,
Feedback 4 ve Mix 4-5 (Çok baskın olmasın) olacak şekilde delay ekle olsun bitsin.

Ha bir de, Volume boost için overdrive pedalı level’ını artır (7-8).
Clean tonları istiyor musun bilmem ama eğer clean çalacaksan amfi modelini Deluxe Reverb tarzı clean bir model seç. İstersen chorus ekleyebilirsin Rate ,Depth 4 ve Mix 4 olursa tadından yenmez. Üstüne tatlı niyetine reverb’i biraz daha aç (Mix5-6) ve elbette drive’ı tamamen kapat.
Duman pek benim tarzım değil ama zamanında yaptık bir şeyler 🙂

Buradaki amfi ve pedalların hepsi ya da muadilleri bütün processorlerde mevcut. Hepsini sinyal zincirine göre yerleştirip parametrelerle oynayarak denemen lazım.

Geri